Τουρισμός προς όφελος όλων ο στόχος του ΠΟΤ μέχρι το 2021

02-01-18 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Τη δέσμευση για ισχυρή έμφαση στις συνεργασίες μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την ενίσχυση των θέσεων εργασίας και των ευκαιριών για όλους, την ενσωμάτωση της τεχνολογίας και της καινοτομίας καθώς και την αναβάθμιση του ρόλου της βιωσιμότητας και την πάλη κατά της κλιματικής αλλαγής, διατύπωσε σε ανακοίνωσή του ο νέος γ.γ. του ΠΟΤ, κ. Zurab Pololikashvili, ο οποίος αναλαμβάνει για τα έτη 2018-2021 αντικαθιστώντας τον κ. Ταλέμπ Ριφάι.

Σε ανακοίνωσή του εν όψει των νέων καθηκόντων του, ο κ. Pololikashvili εξέφρασε την πρόθεσή του να ευθυγραμμίσει τη στρατηγική του ΠΟΤ με τους 17 Βιώσιμους Στόχους Ανάπτυξης στον παγκόσμιο τουρισμό (SDGs).

Ταυτόχρονα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε συνεργασία με τα κράτη-μέλη και μαζί με τους συνεργάτες του ΠΟΤ από όλο τον κόσμο, μπορούμε να κτίσουμε έναν πιο ανταγωνιστικό και υπεύθυνο τουριστικό κλάδο προς όφελος όλων των ανθρώπων. 

Διαβάστε τη δήλωση του κ. Pololikashvili: "Με αίσθημα υπερηφάνειας και ταπεινότητας αναλαμβάνω τη θέση μου ως Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για την περίοδο 2018-2021.

Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να μοιραστώ μαζί σας την ισχυρή δέσμευσή μου να καταστήσουμε τον ΠΟΤ έναν ακόμα πιο υπέυθυνο Οργανισμό προς όφελος του τομέα, των κρατών μελών μας και του λαού.

Ο τουρισμός είναι ένας τομέας προς όφελος όλων. 1 στους 10 ανθρώπους στον κόσμο απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό. Δική μας ευθύνη είναι να διασφαλίσουμε ότι ο τουρισμός θα ωφελεί κάθε κοινότητα.

Η συνεχής ανάπτυξη του τουρισμού δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες για οικονομική ευημερία και ανάπτυξη. Ωστόσο, φέρει επίσης πολλές προκλήσεις. Η προσαρμογή του τομέα στις προκλήσεις της ασφάλειας, οι αλλαγές της αγοράς, η αυξανόμενη ψηφιοποίηση και τα όρια των φυσικών μας πόρων πρέπει να αποτελούν προτεραιότητες της κοινής δράσης μας.

Καθώς προχωράμε προς το μέλλον που βασίζεται στους 17 Στόχους για την Αειφόρο Ανάπτυξη, αναλαμβάνω να καθοδηγήσω τον ΠΟΤ με ιδιαίτερη έμφαση στην οικοδόμηση ισχυρών εταιρικών σχέσεων με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, προωθώντας θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για όλους, αξιοποιώντας την τεχνολογία και την καινοτομία και την προώθηση της βιωσιμότητας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Πιστεύω ότι, μαζί με τα κράτη μέλη μας και τους εταίρους μας από όλο τον κόσμο, μπορούμε να οικοδομήσουμε έναν πιο ανταγωνιστικό και υπεύθυνο τουριστικό τομέα προς όφελος όλων των ανθρώπων.

Σας εύχομαι ένα πολύ χαρούμενο 2018".

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός