Αύξηση έως 20% στις αφίξεις Ρώσων στην Κρήτη φέτος

27-01-17 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Αύξηση Ρώσων τουριστών την φετινή σεζόν στην Κρήτη της τάξης του 15%-20% περιμένουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες, σημειώνοντας ότι η τάση που υπάρχει σε επίπεδο προκρατήσεων, είναι καλύτερη από το 2013, που ήταν μια εξαιρετική χρονιά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ηρακλειώτικης εφημερίδας Πατρίς.

Ο τουριστικός επιχειρηματίας, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Αντίπας Σηφάκης, είπε στην “Π” ότι οι κρατήσεις προς την Τουρκία από την ρωσική αγορά είναι ισχνές. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι ευρωπαϊκές αγορές παρουσιάζουν αισθητή άνοδο σε σχέση με πέρυσι, και το ερώτημα είναι αν οι Ρώσοι που κλείνουν αργότερα τις διακοπές τους θα βρουν διαθέσιμα κρεβάτια.

Ο κ. Σηφάκης σημείωσε: “Οι Ευρωπαίοι κλείνουν νωρίς τις διακοπές τους, (τον Μάρτιο και τον Απρίλιο έχει προχωρήσει το 50%-60% των κρατήσεων), ενώ οι Ρώσοι πολύ αργότερα. Είναι πολύ πιθανόν μεγάλος αριθμός Ρώσων να θέλει να έλθει για διακοπές στην Κρήτη, αλλά να μην υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες”. Ο ίδιος σχολίασε ότι το 2016 επισκέφθηκαν την Κρήτη 300.000 Ρώσοι, Ουκρανοί κ.λπ. (αριθμός ικανοποιητικός) και στην χειρότερη περίπτωση οι αφίξεις θα κινηθούν στα περυσινά επίπεδα.

Όσον αφορά σε κάποια προβλήματα που έχουν προκύψει και φέτος στην έκδοση βίζας, ο κ. Σηφάκης είπε: “Δεν ανησυχώ, υπάρχουν άνθρωποι εκεί που με κάνουν να πιστεύω ό,τι προβλήματα υπάρχουν, θα λυθούν και θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται”.

διαβάστε ακόμα

Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP