Αύξηση 15-20% των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα το 2017

07-12-16 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Περί τους 400.000 τουρίστες διακίνησε στην Ελλάδα η Mouzenidis Travel το 2016, εκ των οποίων οι 270.000 ήταν Ρώσοι και οι 130.000 από τη Δυτική Ευρώπη, την Ασία και τον Καύκασο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή του τουρ οπερέιτορ, Γιώργου Μασμανίδη στο blog Business Travel, ο αριθμός των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών που είχε φέτος ο τουρ οπερειτορ είχε μερίδιο 30%, ενώ από το 2017 η εταιρία και η θυγατρική της Ellinair θα προσφέρουν νέο προορισμό την Καβάλα.

Οι πτήσεις προς Καβάλα, θα συνδέουν την Ανατολική Μακεδονία -Θράκη με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Η Ellinair θα εκτελέσει 5 τσάρτερ πτήσεις εβδομαδιαίως το 2017 προς Καβάλα, συμπεριλαμβανομένων 2 απευθείας πτήσεων από τη Μόσχα και την Αγ. Πετρούπολη και 1 από το Μινσκ.

Όσον αφορά το 2016, η Ellinair εκτελούσε περισσότερες από 110 πτήσεις τσάρτερ εβδομαδιαιως προς ελληνικούς προορισμούς όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Ζάκυνθος και ο Άραξος. 

Το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων περιλαμβάβει πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τη Ρωσία, την Ουκρανία και πόλεις της ανατολικής και δυτικής Ευρώπης. 

Μιλώντας για τις εκτιμήσεις του για τη νέα σεζόν, ο κ. Μασμανίδης είπε οτι οι τουριστικές ροές από τη Ρωσία στην Ελλάδα μπορεί να έχουν αύξηση 15-20%, όπως φαίνεται από τον αριθμό της ζήτησης αυτή τη στιγμή.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο