Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το φόβο

02-11-16 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Οι Γερμανοί πρέπει να συνηθίσουν την τρομοκρατική απειλή τόσο στη χώρα τους όσο και στις διακοπές, επισήμαναν ειδικοί από το χώρο της ασφάλειας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου DRV στο Βερολίνο.

Πρέπει να μάθουμε να ζούμε τον τρόμο γιατί δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία αλλά πολλές τοπικά ενεργές τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, είπε ο πρώην επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγκλήματος (BKA), Jörg Ziercke. 

Η Γερμανία πρέπει να περιμένει περισσότερες επιθέσεις, τόνισε. Ωστόσο, και οι τουριστικοί προορισμοί όπως η Ταϋλάνδη επηρεάζονται επίσης από την τρομοκρατία.

Ο Ziercke έδωσε έμφαση στη διαφορά μεταξύ της αντίληψης περί απειλή και της πραγματικής απειλής, εξηγώντας ότι λόγω των δημοσιευμάτων οι άνθρωποι τείνουν να υπερεκτιμούν τους πιθανούς κινδύνους. Η ανησυχία είναι η φυσιολογική αντίδραση όμως πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τον φόβο, είπε.

Η έμπειρη δημοσιογράφος του RTL, Antonia Rados, εξέφρασε την εκτίμηση ότι πολλοί προορισμοί που έχουν χτυπηθεί από κρίση μπορεί να μην επιστρέψουν, ενώ για την Αίγυπτο είπε ότι έχει μπει σε μια δύσκολη μακριά διαδικασία.

Οι τουριστικές εταιρίες, ειδικά τα τουριστικά πρακτορεία, πρέπει να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα ασφάλειας πιο ενεργά και να επικοινωνούν πιο ξεκάθαρα με τους πελάτες για τα θέματα ασφαλείας στους προορισμούς, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Blumberry, Lutz Meyer.

Υπάρχουν πολλοί μη ασφαλείς προορισμοί για επαγγελματικά ταξίδια σήμερα, παραδέχθηκε ο αντιπρόεδρος Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής της BCD Travel, Stephan Vondran, όπου, όπως είπε, οι ταξιδιώτες παραλαμβάνονται από την πύλη του αεροδρομίου και μεταφέρονται σε ασφαλή ζώνη.

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά