Ο τουρισμός της Αθήνας χρειάζεται νέα προϊόντα

03-10-16 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Νέα προϊόντα χρειάζεται η Αθήνα για να παραμείνει ελκυστικός προορισμός για τους τουρίστες, επισήμανε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Aegean Airlines κ.Ευτύχης Βασιλάκης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Δημάρχου Αθηναίων κ.Γιώργου Καμίνη για την 4η διοργάνωση Travel Trade Athens 2016, στην οποία η Aegean είναι από τους βασικούς χορηγούς.

Ο κ.Βασιλάκης ανέφερε ότι τα ποσοστά αύξησης 25% των τουριστών της Αθήνας την προηγούμενη τριετία δεν μπορούν να συνεχισθούν. Φέτος, είπε, η αύξηση θα είναι της τάξης του 8% και μέσα στο ποσοστό αυτό περιλαμβάνονται και Έλληνες που μένουν και εργάζονται στο εξωτερικό, οπότε η πραγματική αύξηση, η τελική αύξηση σε ανθρώπους που έρχονται για τουρισμό στην Αθήνα κινείται μεταξύ του 4% και του 5%, μπορεί να κλείσει και στο 6%. 

Πάλι, τόνισε, είναι ένα θετικό νούμερο, ειδικά αν σκεφτούμε τι έχει συμβεί στην Ευρώπη φέτος με τα θέματα ασφάλειας και ακόμη και στην Ελλάδα, με την εικόνα που είχαμε σε κάποιο βαθμό με τα θέματα του προσφυγικού. Ο κ.Βασιλάκης κατέληξε την ομιλία του λέγοντας:

"Άρα, λοιπόν, θέλει εγρήγορση, θέλει πολύ περισσότερα νέα προϊόντα, όπου νέο προϊόν μπορεί να είναι οι ιδέες όπως η χρονιά του βιβλίου ή η Documenta ή ο,τιδήποτε, άλλο. Φυσικά το πιο επιτυχημένο γεγονός από αυτά που έχουν αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια είναι ο Μαραθώνιος, είναι αλήθεια. 

Άρα, λοιπόν, να ζητήσουμε πιο απλά πράγματα. Να ζητήσουμε αν μπορεί να γίνει κάτι σύντομα για ένα μικρό κομμάτι έστω του παραλιακού μετώπου της Αθήνας, όχι τα 40 χιλιόμετρα από εδώ μέχρι το Σούνιο, αλλά τουλάχιστον τα 3-4 χιλιόμετρα μπροστά στο Ϊδρυμα Νιάρχου, το στολίδι αυτό της πόλης".

Ο κ.Βασιλάκης αναφέρθηκε επίσης στην αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας με τα νέα ξενοδοχεία και καταστήματα, τονίζοντας ότι αυτή η νέα εικόνα του κέντρου βοηθά στο να επιστρέψουν επενδύσεις "και από άλλα ξενοδοχεία και από άλλες αεροπορικές εταιρείες ή εμάς που βάζουμε προορισμούς για να κουμπώνουν οι επενδύσεις με αποτέλεσμα".

"Νομίζω ότι όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχει βρει την εμπιστοσύνη ο ιδιωτικός τομέας, σε συνεργασία πάλι με τον δημόσιο τομέα, να κάνει επενδύσεις στο κέντρο της Αθήνας, για εμένα είναι πολύ μεγάλη χαρά να βλέπω πολλά καινούρια ξενοδοχεία, ποιοτικά ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, καινούρια μαγαζιά, επίσης ποιοτικά, που δίνουν μία διαφορετική εμπειρία". είπε.

Ο Αντιπρόεδρος της Aegean ανέφερε ότι η εταιρεία την τελευταία 3ετία έχει προσθέσει 50 προορισμούς για Αθήνα και θα συνεχίσει αυτήν την πολιτική. 

Τέλος, χαρακτήρισε υποδειγματική τη συνεργασία της Aegean με τον Δήμο Αθηναίων, λέγοντας:

"... Είμαστε πολύ χαρούμενοι και πολύ περήφανοι για ό,τι έχουμε κάνει ήδη τα τελευταία δύο τρία χρόνια με το Δήμο της Αθήνας, είτε αφορά επισκέψεις ανθρώπων που έχουμε οργανώσει μαζί για να γνωρίσουν την πόλη, είτε αφορά τη στήριξη ειδικών ενεργειών, ειδικών εκδηλώσεων όπως φυσικά είναι η Documenta που είναι ένα πολύ μεγάλο project την επόμενη χρονιά στην Αθήνα. Και γενικότερα οτιδήποτε είναι αυτό το οποίο μπορεί να γίνει για να αποκτήσει μία πολλαπλότητα το τουριστικό προϊόν της Αθήνας."

 

 

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού