Ρωσικό μοντέλο στην έκδοση βίζας και σε άλλες χώρες

12-09-16 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Σε "κλειδί" για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού εξελίσσεται ο ρόλος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη.

Σε ένα δύσκολο γραφειοκρατικό περιβάλλον κατά τη φετινή σεζόν κατάφερε να φέρει σε πέρας το έργο που του αναλογούσε σε σχέση με την ενίσχυση των προξενικών μας αρχών στη Ρωσία προκειμένου αυτές να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες έκδοσης θεωρήσεων με βιομετρικά στοιχεία. Από το Μάιο έως και σήμερα οι προξενικές μας αρχές έχουν την επιχειρησιακή δυνατότητα να εκδίδουν 10.000 θεωρήσεις την ημέρα. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε αυτή η δυνατότητα, η ζήτηση για έκδοση θεωρήσεων υπολειπόταν κατά 50% ακόμη και στην αιχμή της σεζόν από τις δυνατότητες των ελληνικών προξενείων. Τώρα ο στόχος που έχει θέσει  ο κ. Ξυδάκης είναι ενόψει της σεζόν του 2017 να ενισχυθούν οι προξενικές μας αρχές κατά το ρωσικό μοντέλο και σε άλλες χώρες με τουριστικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Επίσης, ο κ. Ξυδάκης είναι γνώστης των τουριστικών θεμάτων και διατηρεί επαφές με εκπροσώπους τουριστικών φορέων. Ως επιτυχημένος δημοσιογράφος επί πολλά χρόνια διαθέτει, επιπλέον,  τη πείρα να διαχειρισθεί με επάρκεια συναντήσεις με ξένους ηγέτες.

Στη πρόσφατη σύνοδο των μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη των ξένων αποστολών. Πρόκειται για στελέχη χωρών με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Μία εκ των σημαντικών συναντήσεων που είχε ήταν με τον Γάλλο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χαρλέμ Ντεζίρ. Μάλιστα, σε κοινές συζητήσεις των δύο υπουργών συμμετείχε και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Οι τρεις τους στο περιθώριο των συναντήσεων έβγαλαν και μία κοινή φωτογραφία. Άλλωστε, η Γαλλία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές για την Ελλάδα. Σε ετήσια βάση πάνω από 1 εκατ. Γάλλοι τουρίστες επιλέγουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο