Στο κυνήγι της ασφάλειας ο παγκόσμιος τουρισμός

22-07-16 | ΠΡΟΣΩΠΑ

To νέο πρόσωπο του διεθνούς τουρισμού, που καλείται να αντιμετωπίσει την τρομοκρατική απειλή σε κάθε έκφανση της τουριστικής δραστηριότητας, επιδιώκει να παρουσιάσει ο κ. Georges Panayotis σε άρθρο του στο Hospitality ON.

Όπως εκτιμά ο κ. Panayotis, έχουμε περάσει σε μια νέα εποχή όπου η ασφάλεια δεν είναι πια δεδομένη.

Η τρομοκρατία έχει επηρεάσει κάθε οικονομική δραστηριότητα στη βιομηχανία της φιλοξενίας, η οποία τώρα πρέπει να επιδοθεί στο κυνήγι της ασφάλειας.

Το επιχειρηματικό μοντέλο, η επιχειρησιακή οργάνωση, οι επενδύσεις πρέπει τώρα να λαμβάνουν υπόψη τους ένα νέο καθοριστικό στοιχείο, την ασφάλεια.

Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική εποχή, κατά την οποία οι τουρίστες αμφισβητούν τη δυνατότητά τους για ταξίδια, και αυτό δεν είναι καλό για τη βιομηχανία μας, τονίζει ο κ. Panayotis, προειδοποιώντας ότι ο απομονωτισμός θα ήταν η χειρότερη απάντηση στην τρομοκρατική απειλή.

Οι προορισμοί χρειάζεται πια να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας για την προστασία των επισκεπτών τους και του μηνύματος που μεταδίδουν στον κόσμο ως ελεύθερη περιοχή/ πόλη.

Είναι δύσκολο να το παραδεχθούμε, επισημαίνει ο κ. Panayotis, όμως η αισιοδοξία προς το παρόν βρίσκεται εκτός της εξίσωσης. Ευρώπη, Γαλλία, Παρίσι και άλλες δημοφιλείς μητροπόλεις θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν δύσκολες εποχές.

Κανένας προορισμός δε μπορεί να ισχυρισθεί ότι είναι εντελώς ασφαλής και όλοι τους θα επιδιώξουν να εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια, σταθμούς, θέατρα, μουσεία, μεγάλα πολυκαταστήματα, δημόσιους χώρους. Αυτό είναι, αναφέρει χαρακτηριστικά, το νέο πρόσωπο του παγκόσμιου τουρισμού.

Το καλό νέο, επισημαίνει, είναι ότι η ανθρωπότητα προσαρμόζεται σε νέα περιβάλλοντα και ότι οι προσαρμογές γίνονται σήμερα γρηγορότερα από ποτέ. Επομένως, καταλήγει ο κ. Panayotis, υπάρχει ένα μικρό παράθυρο αισιοδοξίας όταν όλοι εξοικειωθούν με το νέο αυτό περιβάλλον.

Ποιός είναι ο Georges Panayotis και η MKG

*Ο Georges Panayotis είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MKG GROUP και προέρχεται από οικογένεια ξενοδόχων τριών γενεών. Στην ηλικία των 18 ετών άφησε την Ελλάδα για να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και να αποκτήσει το Μάστερ στο Μάνατζμεντ στο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris Dauphine. Αφού ανέπτυξε συγκεκριμένα εργαλεία μάρκετινγκ στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, το 1986 αποφάσισε να ιδρύσει τη δική του εταιρία, την MKG Conseil, τη σημερινή MKG Group.

Μέσα σε 20 χρόνια, η εταιρία έχει γίνει ηγέτης στην Ευρώπη στις μελέτες και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες στην τουριστική βιομηχανία. Η εταιρία απασχολεί 100 εργαζομένους σε 4 τμήματα: μελέτες μάρκετινγκ, βάση δεδομένων, ποιοτικός έλεγχος και Τύπος. 

Ο Όμιλος MKG, με έδρα στη Γαλλία, κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη στις μελέτες και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες στην τουριστική βιομηχανία. Η εταιρεία απασχολεί 100 εργαζομένους σε 4 τμήματα: μελέτες μάρκετινγκ, βάση δεδομένων, ποιοτικός έλεγχος και Τύπος, και έχει έντυπη και ηλεκτρονική παρουσία στα γαλλικά και στα αγγλικά:

Hospitality ON Web

Hospitality ON Magazine

Η εταιρεία συντέλεσε στην ανάπτυξη περισσότερων από 2.000 ξενοδοχείων στη Γαλλία και την Ευρώπη, διαθέτοντας γραφεία στο Παρίσι, την Κύπρο, το Λονδίνο και την Αθήνα.

Eίναι ιδρυτής των Βραβείων Worldwide Hospitality Awards και του Hotel Makers Forum, ενώ έχει συγγράψει άρθρα σε σχέση με ζητήματα Μάρκετινγκ και Operations των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Είναι επίσης, σύμβουλος σε τηλεοπτικά κανάλια, όπως το Bloomberg, και σε ραδιοφωνικά δικτυα.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ