Πρακτικές low cost στην British Airways από το νέο αφεντικό

25-05-16 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Σοβαρές αλλαγές στις επιχειρήσεις και τις πρακτικές της αναμένονται στην British Airways μετά την ανάληψη καθηκόντων προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου από τον Alex Cruz τον προηγούμενο μηνα.

Ο κ. Cruz αντικατέτησε τον Keith Williams, ο οποίος εργαζόταν στον αερομεταφορέα για 18 έτη με μεταγραφή από την PricewaterhouseCoopers.

Παρότι εργάζεται στην British Airways από το 2013, προέρχεται από τον κλάδο αερομεταφορέων χαμηλού κόστους, ως ιδρυτής της Clickair το 2006, η οποία συγχωνεύθηκε με την Vueling το 2009, όταν εκείνος έγινε διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρίας.

Αυτήν ακριβώς την εμπειρία σκοπεύει να αξιοποιήσει, με στόχο να διασφαλίσει ότι ο αερομεταφορέας θα παραμείνει ανταγωνιστικός. Θα μεταλαμπαδεύσει δηλαδή ορισμένους τρόπους λειτουργίας εταιριών όπως η Vueling, τους οποίους υιοθέτησε για να επιβιώσει σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. 

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι σκοπός δεν είναι να γίνει η British Airways ένας αερομεταφορέας χαμηλού κόστους. «Αυτό θα ήταν λάθος», είπε. Αν και εάν ο αερομεταφορέας αποφασίσει να ανταγωνιστεί αποτελεσματικά τις easyJet, Ryanair και Norwegian στις μικρές αποστάσεις τότε οι χαμηλές τιμές θα τεθούν στο μικροσκόπιο.

Όπως είπε, θα δοθεί έμφαση στον πελάτη και στη χρήση της τεχνολογίας για τη βελτίωση της εμπειρίας επιβατών σε όλα τα στάδια του ταξιδιού.

Η επιστροφή στο Σαρμ Ελ Σέιχ, είπε, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, δεν βρίσκεται στα πλάνα της εταιρίας μέχρι το καλοκαίρι του 2017 το νωρίτερο και πρόσθεσε ότι η έμφαση δίνεται στις άμεσες πωλήσεις από το τμημα τουρ οπερέιτινγκ British Airways Holidays.

 

διαβάστε ακόμα

ΕΟΤ: 30.000 ευρώ για την υποστήριξη εκδηλώσεων σε Αθήνα και Χανιά
To Ζαγόρι στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO - Παρών στην εκδήλωση ο κ.Μητσοτάκης
Ελληνική Εταιρία Ψηφιακής Ιατρικής | Tιμητική διάκριση στην Όλγα Κεφαλογιάννη
Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων: Ζητείται Ειδικός Συνεργάτης με εμπειρία σε θέματα τουρισμού
Προβολή της Κρήτης στην Ολλανδία | φιλοξενία δημοσιογράφων και εκπροσώπων του Corendon
Domes Resorts | Ταξίδια γνωριμίας με τα ξενοδοχεία της από 260 Βρετανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες
Δήμος Θερμαϊκού: Πρόταση για 3 παραλίες στο πρόγραμμα προσβασιμότητας του υπ. Τουρισμού
Ορεινοί Αγώνες Ζυγάκτη Ποταμού Zygaktis Trail στη Δράμα
Ποιοτικός τουρισμός στην Αρκαδία - ποιο μοντέλο ταιριάζει στην περιοχή
Ο τελικός του UEFA Europa Conference League ξεκινάει από το Θησείο και την Πλατεία Κοτζιά- Φεστιβάλ φιλάθλων