Δεν θα υπήρχε TUI χωρίς την ΕΕ - το Brexit θα πλήξει τα ταξίδια των Βρετανών

15-02-16 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Η διασυνοριακή συγχώνευση που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του ομίλου της TUI δε θα ήταν εφικτή χωρίς μια ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, ενώ πιθανή εξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ ενδέχεται να αποτελέσει επιβαρυντικό παράγοντας ως προς την ασφάλεια των βρετανών τουριστών σε χώρες του εξωτερικού.

Αυτά επισημαίνει σε συνέντευξή του στην Sunday Times ο Peter Long, ο οποίος αυτό το μήνα υποβιβάζεται από διευθύνων σύμβουλος της TUI σε μέλος του επιποπτικού συμβουλίου του οργανισμού. 

Η κοινή αντιμετώπιση του ζητήματος ασφαλείας, από πλευράς όλων των υπουργείων εξωτερικών των χωρών της Ευρώπης, είναι βοηθητικός παράγοντας στη διασφάλιση της προστασίας και της ασφάλειας των ταξιωτών, και θα αποτελούσε μεγάλη απειλή στην ασφάλεια των ταξιδιωτών η έλλειψη συνεννόησης για την αντιμετώπιση των κρίσεων, τόνισε ο Long.

Η TUI βρέθηκε στο επίκεντρο της αιματηρής επίθεσης στην περιοχή Sousse της Τυνησίας, τον περασμένο Ιούνιο, όταν 33 από τους 38 τουρίστες που πυροβολήθηκαν ήταν πελάτες του μεγάλου τουρ οπερέιτορ. 

Η επίθεση αυτή, όπως είπε, ήταν εμπειρία από πρώτο χέρι για το πώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μέσω των ΥΠΕΞ, συνεργάζονται για την αντιμετώπιση των κρίσεων. Δεν θα υπήρχε αυτη η αντιμετώπιση αν η Ευρώπη δε λειτουργούσε ενωμένα, είπε. Επίσης, τόνισε οτι δεν θα είχε δημιουργηθεί μια πανευρωπαϊκή εταιρία "αν δεν βρισκόμασταν στην Ευρώπη. Οι δυσκολίες 2 διασυνοριακών συγχωνεύσεων δε θα είχαν επιτρέψει την εξέλιξή τους".

Η TUI Travel συγχωνεύθηκε με τον μέτοχο TUI AG, σχηματίζοντας τον TUI Group το Δεκέμβριο του 2014. Με τη σειρά της η TUI Travel ήταν προϊόν της συγχώνευσης των TUI και First Choice το 2007.

Η εφημερίδα ανέφερε δε οτι ο Long εξέφρασε τους φόβους τους οτι ένα πιθανό Brexit θα αποτελούσε πλήγμα στην αξία της στερλίνας κάνοντας δυσκολότερα τα ταξίδια στο εξωτερικό για εκατομμύρια Βρετανούς.

Ο Long το ερχόμενο έτος θα αναλάβει τη θέση του προέδρου στο ΔΣ τη TUΙ.

διαβάστε ακόμα

Δήμος Κάσου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Αλβανία | Ο τουρισμός διατηρεί ψηλά την ισοτιμία του λεκ
Δήμος Πρέβεζας | Πράσινο φως για την τοποθέτηση της προτομής του Μίνου Μάτσα στην οδό Ελ. Βενιζέλου
Ο Βόλος προβάλλεται τουριστικά στην Κρήτη | Κλειδί η αεροπορική σύνδεση Ηρακλείου - Νέας Αγχιάλου
DER Τουριστική Ξενοδοχειακή Λήμνος | Η αποχώρηση από το Porto Myrina και η διαδικασία εκκαθάρισης
Νέοι κανόνες για επιτάχυνση των δημοσίων επενδύσεων και ταχύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων
ΤΑΙΠΕΔ | Μέχρι τις 28 Ιουνίου η διαβούλευση της ΣΜΠΕ του Λιμένα Ραφήνας
ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας
Cvent: Η Αθήνα 14ος καλύτερος MICE προορισμός στην Ευρώπη – 2 ξενοδοχεία της στα 50 καλύτερα για το 2024
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού | Προβολή των δρόμων του κρασιού