Ο τουρισμός στο Παρίσι θα επανέλθει στα κανονικά επιπεδα

26-11-15 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Την εκτίμηση ότι οι τουρίστες θα επιστρέψουν σταδιακά στο Παρίσι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13η Νοεμβρίου, διαβλέποντας ταχύτερη επιστροφή από τις κοντινές, ευρωπαϊκές χώρες, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο CNN o γενικός διευθυντής της MKG Group, Vanguelis Panayotis.

Παρότι δε μπορούμε να προβλέψουμε τον ακριβή αντίκτυπο των επιθέσεων του Παρισού, από άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις στο παρελθόν βλέπουμε ότι αμέσως μετά το χτύπημα υπάρχει γρήγορη και απότομη κάμψη στον τουρισμό, όμως σταδιακά επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα, είπε ο κ. Panayotis.

Όπως είπε, η μείωση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία του Παρισιού μετά τις επιθέσεις ήταν της τάξης του 35%, προερχόμενη κυρίως από μακρινές αγορές, όπως η Ασία και η Αμερική. «Αντίθετα, οι βασικές αγορές του Παρισιού στην Ευρώπη που είναι το Ην. Βασίλειο, η Γερμανία και η Ιταλία, είναι εξοικειωμένες με την περιοχή και αισθάνονται ελαφρώς μεγαλύτερη ασφάλεια και υποθέτουμε ότι θα ανακάμψουν πιο γρήγορα από τις μακρινές αγορές», είπε.

Επιπλέον, ο κ. Panayotis αναφέρθηκε σε τρόπους με τους οποίους ο Γαλλική κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει την τουριστική βιομηχανία, ώστε να ξεπεράσει γρηγορότερα αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όπως διευκολύνσεις στη φορολογία για τη δύσκολη περίοδο και εγγυήσεις ασφάλειας για όσους επισκέπτονται το Παρίσι.

Δείτε το βίντεο…

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού