Πρώην στέλεχος της TUI ο νέος CEO της Thomas Cook Ην. Βασιλείου

29-09-15 | ΠΡΟΣΩΠΑ

O Chris Mottershead πρόκειται να αντικαταστήσει τον Salman Syed στη θέση του γενικού διευθυντή της Thomas Cook στο Ην. Βασίλειο, όπως ανακοίνωσε ο μεγάλος τουρ οπερέιτορ.

O Syed αποχώρησε από τη θέση που κατείχε στην Thomas Cook προκειμένου να εξερευνήσει εξωτερικές ευκαιρίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας. Ο Mottershead αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Οκτωβρίου. Ο Syed θα παραμείνει στην επιχείρηση μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η εταιρία, ο γενικός διευθυντής της Thomas Cook αναφέρει ότι ο επόμενος χρόνος σηματοδοτεί την 175η επέτειο λειτουργίας της εταιρίας και ότι ο Mottershead είναι το ιδανικό άτομο για να οδηγήσει τις επιχειρήσεις στο Ην. Βασίλειο στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του.

Όπως είπε, η αξιοσημείωτη εμπειρία του εντός της βιομηχανίας θα συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματικότητα και τη συγκέντρωση της ομάδας και εξέφρασε τη βεβαιότητά τους ότι οι επιδόσεις των επιχειρήσεων στο Ην. Βασίλειο θα περάσουν σε νέα ισχυρή περίοδο υπό την ηγεσία του.

Ο Salman Syed παρέμεινε στη θέση αυτή για ένα χρόνο, και εισήχθη στην εταιρία το 2013 ως διευθύνων σύμβουλος των επιχειρήσεων στη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη. Ήταν πρώην στέλεχος της πρώην Premier Farnell που μετακινήθηκε στην Thomas Cook μαζί με την πρώην διευθύνουσα σύμβουλο Harriet Green.

Πολλά από τα στελέχη αυτά που πέρασαν από εκπαίδευση για να απασχοληθούν στην Thomas Cook ακολούθησαν μέχρι σήμερα την Green στην έξοδό της από την εταιρία, όπως οι Rob Rospedzihowski, Marco Ryan και Sandra Campopiano.

Ο Mottershead άφησε την TUI για να ενταχθεί στο προσωπικό της Thomas Cook το Μάρτιο, για να απασχοληθεί αρχικά ως διευθυντής ανάπτυξης επιχειρήσεων και έπειτα, τον Ιούλιο, ως εμπορικός διευθυντής. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Airtours στις αρχες της δεκαετίας του 90’ και υπήρξε ιδρυτής της Travelzest η οποία έχει παύσει τη λειτουργία της.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων