Έρχονται συγχωνεύσεις και εξαγορές στη ρωσική τουριστική αγορά

06-08-15 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Μπαράζ συγχωνεύσεων και εξαγορών στη ρωσική τουριστική βιομηχανία διαβλέπει ο αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου τουριστικού ομίλου της Ρωσίας ΟΤΙ και επικεφαλής του τουρ οπερέιτορ Coral Travel κ. Coskun Yurt.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο γερμανικό fvw, o κ.Coskun Yurt τονίζει ότι η δραματική μείωση του εξρχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία φέτος και η αδύναμη οικονομία της χώρας εχει επηρεάσει τους τουρ οπερέιτορ, ταξιδιωτικούς πράκτορες και τους ξενοδόχους των προορισμών Ρώσων τουριστών. Το επόμενο στάδιο, λέει, μπορούσε να είναι οι συγχωνεύσεις και εξαγορές μεταξύ των ασθενέστερων ρωσικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Ο κ.Yurt αναμένει φέτος μείωση των Ρώσων τουριστών κατά 40% προς την Ισπανία και Ελλάδα, 10-15% στην Αίγυπτο και περίπου 20% στην Τουρκία, όπου παρατηρείται μια ελαφρά βελτίωση των κρατήσεων.

Για το Coral Travel προβλέπει συνολικά μείωση 5-10% στις εφετινές δραστηριότητες, λόγω της έντονης επέκτασης στον εσωτερικό τουρισμό της Ρωσίας.

Ο ίδιος, πάντως, εκτιμά ότι το 2016 θα είναι καλύτερο, ενώ αποφεύγει τις προβλέψεις για το πότε η ρωσική αγορά θα φτάσει ξανά στα επίπεδα του 2014.

Ο όμιλος της ΟΤΙ θα επεκτείνει περαιτέρω τις εγχώριες διακοπές, με πακέτα στην Κριμαία και τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Ο αριθμός των Ρώσων στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας είναι πιθανό να αυξηθεί περίπου 30% φέτος, φτάνοντας τις 15 εκατ.αφίξεις.

Ο Coral Tours, που ιδρύθηκε το 1994, είναι ένας από τους τρεις Ρώσους τουριστικούς πράκτορες με πάνω από δύο εκατομμύρια πελάτες, ενώ άλλες εταιρείες του έχουν πάνω από 1 εκατ.πελάτες.

Εκτιμά ότι από τα 25.000 ταξιδιωτικά γραφεία κάποια θα κλείσουν και άλλα θα συγχωνευθούν.

Στον όμιλο της ΟΤΙ υπάρχουν περισσότερα από 1.400 ταξιδιωτικά γραφεία στη Ρωσία και Ουκρανία, υπάρχει η αεροπορική εταιρεία τσάρτερ Royal, ενώ λειτουργεί 8 ξενοδοχεία, πέντε στην Τουρκία και τρία στο Sharm El-Sheikh της Αιγύπτου. Τα τουρκικά ξενοδοχεία του ομίλου είδαν μια αύξηση 80% μετά τη μείωση των τιμών, τόνισε.

Επιπλέον, ο όμιλος ΟΤΙ αναπτύσσεται σε διάφορες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης (Πολωνία, Ουκρανία και Γεωργία).

Ο όμιλος επενδύει σε εισερχόμενα πρακτορεία και ξενοδοχεία σε διάφορους προορισμούς. "Μακροπρόθεσμα, η ρωσική αγορά, αλλά και η τουρκική αγορά θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες στον πελάτη", τόνισε ο κ.Yurt.

διαβάστε ακόμα

In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή