H υποστήριξη των Ευρωπαίων τουριστών μάς γεμίζει με αισιοδοξία

20-07-15 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Αξιοποιώντας τις τελευταίες θετικές εξελίξεις, ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της HotelBrain κ.Πάνος Παλαιολόγος ανέδειξε, για μια ακόμη φορά στα Διεθνή Μέσα, την ασφάλεια, την κανονικότητα και τη μοναδικότητα της ταξιδιωτικής εμπειρίας στη χώρα μας, ως σταθερές αξίες της ελληνικής φιλοξενίας.

Φιλοξενούμενος την περασμένη Πέμπτη στα παγκοσμίως δημοφιλή δίκτυα του CNN και του Sky News καθώς και στην εφημερίδα  Times του Λονδίνου, ο κ. Παλαιολόγος κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες φιλοξενίας που επικρατούν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, για την επίδραση των πρόσφατων ακυρώσεων στις κρατήσεις, καθώς και για την απειλή της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, εξαιτίας του διπλασιασμού του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία.

Ο κ. Παλαιολόγος περιέγραψε εκτενώς την κατάσταση που βίωσαν τις τελευταίες ημέρες οι τουρίστες στην Ελλάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αν και βρεθήκαμε μπροστά σε μία πρωτοφανή κρίση, όλοι οι άνθρωποι που εμπλέκονται στην ελληνική τουριστική βιομηχανία επέδειξαν παραδειγματική υπευθυνότητα, τιμώντας τους επισκέπτες τους από όλον τον κόσμο. Οι τουρίστες στην συντρηπτική πλειονότητά τους καταλάβαιναν ότι κάτι συνέβαινε μόνο όταν παρακολουθούσαν ειδήσεις».

Ερωτηθείς για την πορεία των κρατήσεων και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις πρόσφατες ακυρώσεις, ο κος Παλαιολόγος ήταν κάθετος: «Κυρίως μιλάμε για πάγωμα νέων κρατήσεων, το οποίο και αποκαταστάθηκε τις τελευταίες ημέρες. Ελπίζουμε πως, όπως και πέρυσι, θα ζήσουμε μια νέα χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό. Η Ελλάδα πλέον είναι μία αναπτυγμένη και ποιοτική τουριστικά χώρα. Όλο το προηγούμενο, δύσκολο για εμάς, διάστημα, νιώσαμε την υποστήριξη των ευρωπαίων ταξιδιωτών και αυτό μας γεμίζει με δύναμη, με αισιοδοξία και με ένα μεγάλο αίσθημα ευθύνης».

Σχολιάζοντας την άποψη ότι η αύξηση του ΦΠΑ στο 13% στα ξενοδοχεία θα βλάψει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ο κ. Παλαιολόγος κατέληξε υποστηρίζοντας ότι «Ωφείλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με υπευθυνότητα και να συνεισφέρουμε τα μέγιστα σε αυτή την νέα προσπάθεια της χώρας για παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έξοδό της από την οικονομική κρίση. Η αύξηση του ΦΠΑ είναι όντως ένα θέμα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι στον τουρισμό δεν κινούνται όλα γύρω από το χρήμα, αλλά κυρίως γύρω από την ποιότητα. Και αυτή την ποιότητα θα αντιτάξουμε, ώστε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί»...

Eδώ οι συνεντεύξεις:
 
1.CNN: http://www.cnn.com/video/data/2.0/video/tv/2015/07/20/exp-quest-means-business-panos-paleologos-ceo-hotelbrain.cnn.html
 
2. Sky News:   http://news.sky.com/video/1520296/eu-keeps-greece-afloat
 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour