Κλήθηκε για εξηγήσεις παράνομος ξεναγός, αλλά δεν εμφανίστηκε. «Ε, τί να κάνουμε;» η απάντηση του Υπουργείου

16-11-14 | Με τα μάτια του ξεναγού

Ο Κρίτων Πιπέρας γράφει για την περίπτωση παράνομου ξεναγού, ο οποίος μετά από πολλές καταγγελίες, κλήθηκε για αξηγήσεις στο υπουργείο Τουρισμού, όμως, δεν εμφανίστηκε ποτέ. Η απάντηση του υπουργείου;

"Ε, αφού δεν εμφανίστηκε τί νά κάνουμε;"

Διαβάστε όλη την επιστολή:

Εδέησε λοιπόν το υπουργείο Τουρισμού, μετά από πολύ τρέξιμο μηνών εκ μέρους των διπλωματούχων ξεναγών καί με την άτονη -δέν ξέρω, δέν διαπίστωσα, δέν είδα-συνδρομή της (κουτσουρεμένης) τουριστικής αστυνομίας (4 αστυνομικοί όλοι κι όλοι, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τέλη Νοεμβρίου!), και μετά από πολλές καταγγελίες μας, να στείλει επιστολή σε έναν από τους πολλούς παράνομους ξεναγούς που έχουν κατακλύσει την Αθήνα (και όχι μόνο). 

Η επιστολή του υπουργείου τον καλούσε εντός 30 ημερών να δώσει εξηγήσεις. Η διορία πέρασε και όπως ήταν φυσικό ρωτήσαμε για την πορεία της υπόθεσης. Η απάντηση της υπεύθυνης (λέμε τώρα) του υπουργείου;

 “Δεν εμφανίστηκε, ε, και αφού δεν εμφανίστηκε, τί να κάνουμε;”. Mού λέει δηλαδή το κράτος, ότι, αν ας πούμε, με καλέσει εμένα ή εφορία, μπορώ νά μην παρουσιαστώ, χωρίς καμιά επίπτωση! Το ακούτε εκεί στο υπουργείο; Στου Μαξίμου; Στον ΕΟΤ; Στον ΣΔΟΕ; Στον ΗΑΤΤΑ; Στον ΣΕΤΕ; Ολοι αυτοί οι κύριοι, λειτουργούν μέσω διαδικτύου, παράνομα, κλείνουν εκδρομές, κάνουν παράνομες ξεναγήσεις, παραπλανούν τον τουρίστα, φοροδιαφεύγουν ασύστολα, και δεν κουνιέται φύλλο! 

Εγώ είμαι ένας επαγγελματίας, που σπούδασα, πληρώνω τις εισφορές και τους φόρους μου, και χρόνια τώρα, όπως και όλοι οι συνάδελφοί μου, προβάλλουμε την χώρα, προσπαθούμε να βγάζουμε προς τα έξω το καλύτερο πρόσωπο της Ελλάδας,απέναντι σε ένα κράτος που αδιαφορεί. 

Και όχι μόνο δεν έχουμε την παραμικρή αναγνώριση από αυτό το επίσημο κράτος, αλλά έρχεται τώρα να μού πεί κατάμουτρα, ότι αυτό το επάγγελμα που ευλαβικά ασκώ χρόνια τώρα μετά από πολλά χρόνια (κρατικών) σπουδών, μπορεί να το κάνει ο κάθε τυχάρπαστος (στις περισσότερες μάλιστα περιπτώσεις ξένος, που λάθρα βγάζει αρπαχτές, κοροιδεύοντας τους πάντες και ειδικά τους νόμους της ελληνικής πολιτείας). 

Μού λέει ότι δεν υπάρχει νόμος, δεν υπάρχει έλεγχος για τις παρανομίες, παρά μόνο για μένα, το νομοταγή πολίτη της έρμης αυτής χώρας. Θέλω λοιπόν να πω σε όλους , ότι εμείς θα συνεχίσουμε δικαστικά, έστω και χωρίς αυτούς, γιατί μάθαμε στη Δημοκρατία και στούς νόμους. Κανένας τους όμως , δεν θα έχει το δικαίωμα πιά να μιλά για τη “βαρειά βιομηχανία”,  για την “σωστή προβολή τής χώρας”, για την “σωστή εκπαίδευση των εργαζόμενων στον τουρισμό”, για την “ πάταξη της φοροδιαφυγής”, για “σωστούς και αξιοπρεπείς επαγγελματίες”. 

Γιατί αν το κάνουν, θα μού έχουν δώσει το δικαίωμα να γελάσω και γω μαζί τους κατάμουτρα για την υποκρισία και την αδιαφορία τους. Καλή νύχτα σέ όλους τους καί καλή τύχη. Η Ελλάδα μπορεί καί χωρίς αυτούς, καί σίγουρα θά είναι καλύτερα.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ