Παράνομες ξεναγήσεις κάτω από την Ακρόπολη

30-10-14 | Με τα μάτια του ξεναγού

Η Μιμή καταγγέλει ένα περιστατικό παράνομης ξενάγησης στην Ακρόπολη:

"Σήμερα, 30 Οκτωβρίου μια και δεν είχα ξενάγηση αποφάσισα να πάω να παρακολουθήσω μια ξενάγηση των Athens Free Walking Tour που ξεκινούν κάθε μέρα στις 9.45 πμ. μπροστά στο Μουσείο της Ακρόπολης. 

Σήμερα ήταν 21 άτομα και η ξεναγός τους ήταν μία άσχετη με τον τουρισμό κυρία, παράνομη φυσικά, χωρίς άδεια του ΕΟΤ γιατί απλά δεν είναι ξεναγός.

Δεν με άφησε να παρακολουθήσω το τουρ της. Γιατί άραγε; Με έδιωξε και συνέχισε την παράνομη ξενάγηση της κάτω από την Ακρόπολη. Κάλεσα την τουριστική αστυνομία η οποία ήρθε μετά από 20 λεπτά και έκανα καταγγελία. Κάλεσα το 100 και με πήρε τηλέφωνο μετά από μιάμιση ώρα οπότε είχαν φύγει πολύ μακριά.

Η τουριστική αστυνομία δεν έχει όχημα στην διάθεση της. Αυτό το εκμεταλλεύονται οι παράνομοι που φεύγουν τάχιστα για να μη τους προλάβουν. Επίσης δεν έχει δικαιοδοσία να κάνει ελέγχους πέρα από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Μήπως είναι άλλο κράτος από την Αμαλίας και μετά; ή ξέρουν τόσο καλά Ιστορία και γνωρίζουν ότι μετά την Πύλη του Αδριανού ήταν η Ρωμαϊκή Αθήνα και αυτοί έχουν δικαιοδοσία μόνο για την Ελληνική, εδωθε Αθήνα;

Αναρωτιέμαι που είναι το ΣΔΟΕ; Που είναι ο ΕΟΤ; Που είναι οι έλεγχοι στο μοναδικό κομμάτι της οικονομίας μας που πάει καλά, και όλα αυτά κάτω από την Ακρόπολη!

Εγώ πληρώνω για το ΙΚΑ μου και μάλιστα με πιέζουν να το κάνω στην ώρα μου στο τέλος κάθε μήνα, πληρώνω εφορία, πληρώνω ΕΝΦΙΑ. Οι παράνομοι απλά εισπράττουν τάχα μόνο φιλοδωρήματα, και όλα μαύρα.

Καλώ τον ΕΟΤ να επιληφθεί. Υπάρχουν άνεργοι διπλωματούχοι ξεναγοί".

 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός