Η περιπέτεια του ξεναγού στην Κνωσό

18-10-14 | Με τα μάτια του ξεναγού

Αγωγή κατά του 49χρονου Ολλανδού τουρίστα που ξαφνικά και χωρίς λόγο του έδωσε μια μπουνιά στο πρόσωπο την ώρα που ξεναγούσε πελάτες του στην Κνωσό, με αποτέλεσμα να καταλήξει με ράμματα στο νοσοκομείο πρόκειται να κάνει ο ξεναγός Μανόλης Πολυχρονάκης, πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης και επί χρόνια εκπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα του Ηρακλείου "Πατρίς" για την περιπέτειά του. 

“Τα έχασα, είδα τον ουράνο σφοντύλι”, είπε χαρακτηριστικά ο ξεναγός, ο οποίος ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πώς βρέθηκε με 8 ράμματα στα ούλα και 3 σπασμένα δόντια. 

Ο κ. Πολυχρονάκης, ένας από τους πιο έμπειρους ξεναγούς, ο οποίος είναι σύμφωνα με τους συναδέλφους του ένας ήρεμος και ευγενικός άνθρωπος, πήγε το πρωί της Τετάρτης 8 Οκτωβρίου να ξεναγήσει στην Κνωσό δύο Ολλανδούς τουρίστες. 

“Βρισκόμασταν στον ξύλινο διάδρομο πριν αρχίσουμε να μπαίνουμε στο ανάκτορο όταν ξαφνικά και από το πουθενά δέχτηκα επίθεση από ένα μεγαλόσωμο άνδρα.  Ηταν τόσο δυνατή η μπουνιά που τα έχασα, αφού το πρόσωπό μου γέμισε αίματα και έσπασαν τα δόντια μου. Οταν τον ρώτησα γιατί το έκανε, είπε ότι αισθάνθηκε φόβο και το ίδιο κατέθεσε στην αστυνομία μετά τη σύλληψή του.  Στο αυτόφωρο που οδηγήθηκε και καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος, είπε ότι με χτύπησε γιατί τον ακούμπησα με το καπέλο μου. Εγώ όμως ούτε τον άγγιξα”. 

Σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονάκη στη δικαστική αίθουσα δεν εμφανίστηκαν η σύζυγός του ούτε ο πεθερός και η πεθερά του με τους οποίους έχει έρθει διακοπές στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον ξεναγό, στην Κνωσό όπου έγινε το συμβάν, οι γονείς του Ολλανδού είπαν ότι ο γαμπρός τους είχε γενικά βίαιη συμπεριφορά.

“Δεν πρόκειται αυτό το θέμα να το αφήσω να περάσει έτσι, θα κινηθώ νομικά και θα ζητήσω αποζημίωση” ανέφερε ο κ. Πολυχρονάκης συμπληρώνοντας: “Εύχομαι κανένας συνάδελφός μου να μην βρεθεί αντιμέτωπος με τέτοιες καταστάσεις”. 

“Το Σωματείο Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά που επέδειξε Ολλανδός τουρίστας, αναίτια κι απρόκλητα, κατά συναδέλφου εν ώρα εργασίας στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Τέτοιες πράξεις βίας είναι καταδικαστέες και δεν συγχωρούνται, ειδικά μέσα σ’ έναν ιερό χώρο πολιτισμού όπως είναι η Κνωσός” τονίζεται στην ανακοίνωση του Σωματείου. 

----------------------------------------

Υπενθυμίζουμε στους ξεναγούς ότι η στήλη είναι στη διάθεσή τους και μπορούν να γράφουν τις παρατηρήσεις τους στη φόρμα, που θα βρουν  ΕΔΩ!

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο