Δυο καθημερινά προβλήματα στην Αθήνα χωρίς λύσεις

03-10-14 | Με τα μάτια του ξεναγού

Η κ. Στέλλα Αρβανίτη σχολιάζει τα προβλήματα διέλευσης και στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων και περιστατικά παράνομων ξεναγήσεων σε Αθήνα και Πειραιά:

"Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω όταν μια μέρα έχει κρουαζιέρα να στείλετε μια κάμερα σε κάποια σημεία του Πειραιά και της Αθήνας. Στείλτε πχ. μια κάμερα στην Καστέλλα εκεί που περνάμε όλα τα λεωφορεία και δείτε παρκαρισμένα τα ταξί να ξεναγούν κανονικά μπλοκάροντας όλο το σύμπαν. Αστυνομία πουθενά.

Το ίδιο και στο Καλλιμάρμαρο. Τα τουριστικά λεωφορεία που είναι πιο μεγάλα δεν μπορούν να σταθούν πουθενά. Γιατί να μην υπάρχει μόνιμα ένας τροχονόμος εκεί; Και 2 άτομα από τη ΔΙΑΣ για τα φαινόμενα των παράνομων ξεναγήσεων αλλά και των μικροπωλητών; Γιατί να είναι όλοι μαζεμένοι στη Διον. Αρεοπαγίτου; Γιατί να μην κόβεται επιτόπου πχ. ένα πρόστιμο 100 ευρώ για όποιον ξεναγεί παράνομα; δεν θέλει το κράτος να βγάζει λεφτά;

Για τα σκουπίδια δεν θα μιλήσω. Το λέμε και το ξαναλέμε. Είναι τόσο δύσκολο να καθαριστεί τουλάχιστον η τουριστική διαδρομή από Πειραιά ως Αθήνα;

Επίσης, κάποιος ιθύνων νους πρέπει να σκεφτεί να δώσει πχ. την Τοσίτσα στα πούλμαν ώστε να μπορούν να σταθμεύουν. Είναι ντροπή το μεγαλύτερο μουσείο και σπουδαιότερο της χώρας, (όπως και η Ακρόπολη) να μην έχει χώρο στάθμευσης. Στο τέλος -τέλος ας δημιουργήσουν λοξές στον πεζόδρομο λωρίδες από την πλευρά της Πατησίων μπροστά από το μουσείο ώστε να είναι ασφαλής η επιβίβαση και η αποβίβαση των τουριστών».

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων