Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης: Tα δίμηνα σεμινάρια δεν βγάζουν ξεναγούς ...

18-03-16 | Με τα μάτια του ξεναγού

Την αντίθεσή του στην ισχύουσα διαδικασία απόκτησης άδειας ξεναγού, μέσα από έκτακτα δίμηνα σεμινάρια, που διοργανώνει το υπουργείο Τουρισμού, εκφράζει με επιστολή του στην αν. υπουργό Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά ο Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης.

Όπως αναφέρει, τα ταξιδιωτικά γραφεία της Κρήτης δέχονται πληθώρα παραπόνων από επισκέπτες-τουρίστες στην Κρήτη για την ποιότητα ξενάγησης, γεγονός που έχει διαμορφώσει στο Σύνδεσμο την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση των ξεναγών όπως πραγματοποιείται σήμερα είναι ελλιπέστατη.

"Πιστεύουμε ότι καθίσταται επιτακτική ανάγκη, οι ξεναγοί, οι οποίοι αποτελούν θεμελιώδη πτυχή της σωστής προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, πρέπει να λαμβάνουν τη μέγιστη δυνατή εκπαίδευση, όπως αυτή εδίδετο από τις λειτουργούσες κατά το παρελθόν σχολές ξεναγών", τονίζεται στην επιστολή του Συνδέσμου, που υπογράφουν ο πρόεδρος Μιχάλης Βλατάκης και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Διβάλης.

"Οι αποφοιτήσαντες από τις ανωτέρω σχολές ξεναγοί", υπογραμμίζεται στην επιστολή, "έχουν όλα τα εφόδια της μόρφωσης και της κατάρτισης, ώστε προωθούν τον τουρισμό με άψογο τρόπο, χειρίζονται άριστα την ξένη γλώσσα με αποτέλεσμα την σωστή διεξαγωγή των εκδρομών μας και αντίκτυπο προβολή του τόπου μας".

Ο Σύνδεσμος, θεωρώντας δεδομένη την ευαισθησία της κυρίας Κουντουρά για τα θέματα του τουρισμού, αναμένει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι παρατηρήσεις του και να διευθετηθεί το ζήτημα της σωστής εκπαίδευσης των ξεναγών.

Σχολιάζοντας την επιστολή του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, η κυρία Έφη Καλαμπουκίδου, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Ξεναγών (FEG) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (ΠΟΞΕΝ), αναφέρει:

"Είναι σημαντικό για μας, για τους εργοδότες μας, για τον καταναλωτή-τουρίστα, για την ποιότητα στις υπηρεσίες ξενάγησης για την τουριστική αγορά, και γενικά για την εικόνα της χώρας μας προς τα έξω, επειδή επισήμως δηλώνει ένα σωματείο τουριστικών πρακτόρων την εμπειρία του μετά από 4 χρόνια εφαρμογής της υποχρεωτικής μνημονιακής νομοθεσίας περί ξεναγών στην πράξη, για τους αποφοίτους σχολών ξεναγών και για τους αποφοίτους ταχύρρυθμων σεμιναρίων για πρώτη φορά".

 

διαβάστε ακόμα

ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο
H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13
Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου