Τάξη και αταξία στο κέντρο της Αθήνας

26-10-15 | Με τα μάτια του ξεναγού

Για την ταλαιπωρία, που υπέστησαν οι τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου κ.Ολάντ, γράφει ο ξεναγός Θερσίτης:

"Πολλά έχουν ειπωθεί στο παρελθόν για την εικόνα της πόλης μας, και το πόσο μεγάλη ζημιά στο «ίματζ» της κάνουν οι διάφορες εκδηλώσεις πολιτικού χαρακτήρα, ταλαιπωρώντας τους επισκέπτες της. Να όμως που και η 23η Οκτωβρίου ήταν μια λυπηρή μέρα για την εικόνα της Αθήνας.

Από νωρίς το πρωί, οι κεντρικότεροι δρόμοι της πόλης έκλειναν λόγω των μέτρων ασφαλείας για την διευκόλυνση των επίσημων επισκέψεων του προέδρου της γαλλικής δημοκρατίας. 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σίγουρα δεν βοήθησαν την κατάσταση, καθώς χιλιάδες αυτοκίνητα  και οδηγοί κινούταν με ταχύτητες χελώνας δημιουργώντας αδικαιολόγητη συμφόρηση.

Αποδέκτες αυτής της κατάστασης δεν ήταν μόνο οι εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίοι που είχαν την ατυχία να πρέπει να κινηθούν τις ώρες εκείνες στους ίδιους δρόμους με την αυτοκινοτοπομπή του κυρίου Ολάντ. Δυστυχώς αποδέκτες ήταν και οι χιλιάδες επισκέπτες που επέλεξαν αυτή την ημέρα να επισκεφτούν τη «φιλόξενη» πόλη μας.

Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι λόγω των μέτρων ασφαλείας ήταν αμφίβολο αν τα προγράμματα που είχαν αγοράσει οι πελάτες θα εκτελούνταν κανονικά, ενώ όσα εκτελέστηκαν έγιναν με μεγάλη δυσκολία και ταλαιπωρία των τουριστών. 

Κατά το μεσημέρι, όσοι ταξιδιώτες είχαν την ατυχία να έχουν επιλέξει ξενοδοχείο κοντά στο Μουσείο Ακροπόλεως, δε μπορούσαν να πάνε ή να φύγουν από αυτά με κάποιο μέσο, αλλά μόνο περπατώντας, λόγω της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου και της συνοδείας του στο Μουσείο. Αξίζει να αναφερθεί ότι -για λόγους ασφαλείας φυσικά- οι επισκέπτες μας και οι έλληνες συνοδοί τους μετέτρεψαν τον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου σε πάρκινγκ (κάτι το οποίο βέβαια γίνεται κάθε φορά που υπάρχει επίσημη επίσκεψη στο Μουσείο Ακροπόλεως), μολονότι το μουσείο διαθέτει δικό του πάρκινγκ στην πίσω πλευρά του. 

Είναι βέβαια κατανοητό ότι απαιτούνται αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τόσο διακεκριμένα πρόσωπα, ιδίως τις ημέρες που ζούμε. Δεν είναι όμως κατανοητό, τουλάχιστον στον υποφαινόμενο, γιατί πρέπει να κλείνει μια ολόκληρη πόλη ταλαιπωρώντας χιλιάδες για τη διέλευση μιας χούφτας ανθρώπων. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες πολλών ανθρώπων που εργάζονται στον τουρισμό, είναι βέβαιο ότι όσοι επισκέπτες βρέθηκαν στην Αθήνα χτες και προχτές θα αποκόμισαν τις αλγεινότερες εντυπώσεις, πράγμα που επιβεβαιώνεται από τα σχόλια που άκουσα ο ίδιος."

 Διαβάστε επίσης Μπάτε σκύλοι αλέστε

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ