Η "αθηνοκεντρική"  θεώρηση της τουριστικής ανάδειξης της Αττικής

25-10-22 | ΑΠΟΨΗ

Τη γνώμη του για τον τρόπο προβολής της Αθήνας-Αττικής καταθέτει ο κ.Νότης Μαρτάκης της MTC Group, με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση της Περιφέρειας για τον Οργανισμό Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού της Αττικής και τη σχετική πρόταση του προέδρου του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσου, που έγραψε χθες το Tornos News.

Γράφει ο κ.Μαρτάκης:

"Η "αθηνοκεντρική"  θεώρηση της τουριστικής ανάδειξης της Αττικής δεν αντανακλά, κατά τη γνώμη μου, το συγκριτικό πλεονέκτημα που επανειλημμένα στο παρελθόν έχω αναπτύξει για την ευρύτερη περιοχή. Και τούτο γιατί, ενώ συμπεριλαμβάνει την Αθήνα με ότι αυτό, φυσικά, σημαίνει ως προς την παγκόσμια απήχησή της, η Αττική προσομοιάζει με ένα νησί, αφού σχεδόν περιβάλλεται από θάλασσα, άσχετα αν μέχρι σήμερα δεν έχει προβληθεί με αυτή τη διάσταση από την Περιφέρεια.

Αρκεί να σκεφτούμε ότι το "νησί" Αττική διαθέτει παράλια με εκπληκτικές ακτές και πρωτεύουσα με κυρίαρχα στοιχεία τον Πολιτισμό και την Ιστορία, ενώ σε όλη της έκτασή της φημίζεται για τη γαστρονομία και τις εκπληκτικές της εγκαταστάσεις φιλοξενίας που είτε στο κέντρο είτε στα παράλια προσφέρονται και για συνεδριακό τουρισμό. Όλα αυτά και πολλά άλλα μπορούν να συνηγορήσουν, μαζί και τον τουρισμό υγείας, σε ένα πρόγραμμα τουρισμού δωδεκαμήνου και, με αυτή τη λογική, δεν συγκρίνονται με άλλες μεγαλουπόλεις που έχουν μόνο αστικό περιεχόμενο, χωρίς τις εναλλαγές που προσφέρει η Αττική.

Τα παραπάνω καταθέτω με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση της Περιφέρειας, με αφορμή και με το δημοσίευμα του έγκριτου ενημερωτικού σας ιστότοπου με την παράκληση, εφόσον το κρίνετε εφικτό να δημοσιευτεί.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός