Κορωνοϊός - Τουρκία: Oι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, η διεθνής κριτική και το πλήγμα στον τουρισμό

17-03-20 | ΑΠΟΨΗ

Έπειτα από την κριτική που ασκήθηκε σε διεθνές επίπεδο στην Τουρκία για την απόκρυψη της εξάπλωσης  του Κορωνοϊού οι αρμόδιες αρχές ανακοινώνουν πλέον έστω και σε περιορισμένο βαθμό τα κρούσματα.

Επίσης, οι τουριστικοί επιχειρηματίες της γειτονικής χώρας βρίσκονται εν αναμονή των ανακοινώσεων των μέτρων για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων.

Η διεθνής και η επιστημονική κοινότητα αντιμετώπισε με δυσπιστία και σκεπτικισμό τη στάση της Τουρκίας.

Διαβάστε σχετικά

Π.Ι.Σ: Προσοχή στα ταξίδια στη Τουρκία, κρύβουν τα κρούσματα κορωνοϊού -Επιβεβαιώνεται το Tornos News

Στο μεταξύ, πάνω από 20 μεγάλες εκθέσεις και συνέδρια ακυρώθηκαν και στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, με διοργανώσεις να μετατίθενται σε νέες ημερομηνίες ή να αναβάλλονται επ’ αόριστον.

Ειδικότερα, στις εκθέσεις που ακυρώθηκαν, περιλαμβάνονται και οι εξής, οι οποίες παρουσιάζουν και τουριστικό ενδιαφέρον:

- Heritage Istanbul, στο Hilton Convention & Exhibition Centre στην Κωνσταντινούπολη. Η έκθεση και το συνέδριο για τις νέες τεχνολογίες αναφορικά με τα μουσεία, τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της τέχνης, καθώς και τις αποκαταστάσεις αρχαιολογικών μνημείων, είχε αρχικά προγραμματιστεί  για τον Μάρτιο, ωστόσο μετατέθηκε για τις 18 με 20 Νοεμβρίου. Στην έκθεση αναμένονταν περί τους 8.000 ειδικούς επισκέπτες.

- IBAKTECH, στο εκθεσιακό κέντρο CNR EXPO της Κωνσταντινούπολης. Η έκθεση ακυρώθηκε για το έτος και θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2022. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις προϊόντων ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και συναφών ειδών, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 80.000 ειδικοί επισκέπτες από τον ξενοδοχειακό κλάδο και τον χώρο της εστίασης.

- OLIVTECH, έκθεση για τα προϊόντα ελιάς, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρασί και την τεχνολογία του οίνου. Η έκθεση είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο στο εκθεσιακό κέντρο του Izmir, ωστόσο ακυρώθηκε εντελώς για το έτος.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός