Κορωνοϊός: Τσουνάμι ακυρώσεων εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο-Ακύρωσε και το Facebook

17-02-20 | ΑΠΟΨΗ

Τσουνάμι ακυρώσεων διεθνών εκδηλώσεων, συνεδρίων, μεγάλων αθλητικών και μουσικών συναντήσεων σε όλο τον κόσμο καταγράφεται εξαιτίας των εξελίξεων του κορωνοϊου, επιφέροντας σημαντικό πλήγμα στον τουρισμό των προορισμών.

Πρόσφατη, ηχηρή ακύρωση, το συνέδριο του Facebook, το οποίο θα διεξαγόταν στο Σαν Φρανσίσκο στις 9 με 12 Μαρτίου με τη συμμετοχή 5.000 συνέδρων. Η εν λόγω εκδήλωση αναβλήθηκε επ’ αόριστον, υπό τη σκιά του φόβου εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν επίσημων οδηγιών, επαγγελματικές συναντήσεις των στελεχών εταιρειών τεχνολογίας στη Silicon Valley πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου, ενώ σε όσα meetings απαιτείται φυσική παρουσία, απαγορεύτηκαν ακόμη και οι χειραψίες.

Ακολουθώντας την ακύρωση της μεγαλύτερης έκθεσης κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο GSMA  η οποία θα πραγματοποιούνταν στη Βαρκελώνη, η συνάντηση Time to Move της Swatch, του μεγαλύτερου κατασκευαστή ρολογιών στον κόσμο και ιδιοκτήτη πολυτελών σημάτων όπως Omega, Tissot και Longines η οποία είχε προγραμματιστεί για την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου στη Ζυρίχη, ακυρώθηκε χωρίς να έχει ανακοινωθεί προς το παρόν νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

Παράλληλα στην Κίνα, οι μεγάλες εμπορικές εκθέσεις IT & CM China και CTW China οι οποίες θα πραγματοποιούνταν στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο της Σανγκάης, μεταφέρθηκαν από τις 24 με 26 Μαρτίου στις 3 με 5 Αυγούστου, εφόσον ο ιός θα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ομοίως και η International Exhibition Logistics Association (IELA) ακύρωσε την εκδήλωση Operations Summit 2020 που είχε προγραμματιστεί για τις 13 με 15 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Mövenpick Hotel Sukhumvit στη Μπανγκόκ. Σημειώνεται ότι η ένωση με έδρα την Ελβετία, πραγματοποίησε την τελευταία της συνάντηση το 2018, με τη συμμετοχή 27 χωρών.

Επιπροσθέτως, η National Association of Travel Agents Singapore (NATAS) μετέφερε για την 1η Μαϊου το προγραμματισμένο της συνέδριο που θα διεξαγόταν στο ΕΧΡΟ Σιγκαπούρης στις 21 με 23 Φεβρουαρίου. Η ανωτέρω ένωση τουριστικών πρακτόρων Σιγκαπούρης, διοργανώνει δύο εκδηλώσεις ετησίως, προσελκύοντας συνολικά 200.000 άτομα.

Σε συνέχεια της καταγραφής των ακυρώσεων, το ετήσιο συνέδριο επενδύσεων Ασίας της Credit Suisse Group AG το οποίο θα διεξαγόταν στις 25 με 27 Μαρτίου στο Χονγκ Κονγκ, ακυρώθηκε χωρίς ανακοίνωση νέας ημερομηνίας, ενώ η TCT Asia η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 19 με 21 Φεβρουαρίου στη Σαγκάη, ακυρώθηκε επ’ αόριστον.

Το ίδιο ισχύει και για το συνέδριο της NYU School of Professional Studies (NYUPS), NYU Hospitality and RealEstate Investment Conference, το οποίο μεταφέρθηκε από τον Απρίλιο του 2020  για τον ίδιο μήνα του 2021, εφόσον έχει ελεγχθεί πλήρως ο κορωνοϊός. Σημειώνεται ότι το εν λόγω συνέδριο, μετά την επιτυχία που είχε στη Νέα Υόρκη, στόχευε στην ανάπτυξη στρατηγικών θέσεων στην αγορά της Κίνας.

Μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, η αθλητική έκθεση ISPO Beijing η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 12 με 15 Φεβρουαρίου στο NCIEC Beijing, μεταφέρεται από τον διοργανωτή Messe München για τις 14 με 16 Ιανουαρίου 2021, καθώς και η εκδήλωση της βιομηχανίας υγείας  CAREhab 2020, η οποία είχε προγραμματιστεί στις 14 με 15 Φεβρουαρίου στο  MAX Atria του Singapore Expo, μεταφέρθηκε για τις 10 με 11 Ιουλίου 2020.

Επίσης, η εκδήλωση  R+T Asia 2020 που θα διεξαγόταν στις 24 με 26 Φεβρουαρίου στη Σαγκάη, μεταφέρθηκε για τον Ιούνιο. Σημειώνεται ότι η εν λόγω εκδήλωση, η οποία αφορά σε συστήματα θυρών και σκίασης, προσελκύει περί τους 40.000 συμμετέχοντες και 650 εκθέτες ετησίως.

Οι εκθέσεις SPS Industrial Automation Fair Guangzhou (SIAF) και Asiamold, διοργάνωσης της Messe Frankfurt, οι οποίες θα πραγματοποιούνταν στις 26 με 28 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο της Guangzhou της Κίνας, ακυρώθηκαν χωρίς να έχει ανακοινωθεί προς το παρόν νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

Επιπλέον, το ετήσιο περιφερειακό συνέδριο της Citibank, Asia Pacific Investor Conference, το οποίο θα πραγματοποιούταν στις 19 και 20 Φεβρουαρίου στη Σιγκαπούρη, ακυρώθηκε χωρίς να έχει ανακοινωθεί προς το παρόν νέα ημερομηνία διεξαγωγής. Το εν λόγω συνέδριο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες συναντήσεις της εταιρείας, με τις συμμετοχές από τον οικονομικό και επενδυτικό χώρο να ξεπερνούν τις 1.000.

Ομοίως και η ετήσια συνάντηση της αμερικάνικης εταιρείας networking, Cisco Live, η οποία θα διεξαγόταν στη Μελβούρνη στις αρχές Μαρτίου με τη συμμετοχή 8.500 ατόμων, αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Η βιομηχανία της μόδας «λαβώθηκε» επίσης από την αρνητική εξέλιξη του κορωνοϊου, με την ακύρωση της έκθεσης Kingpins η οποία είχε προγραμματιστεί για τα μέσα Μαΐου στο Χονγκ Κονγκ.

Αντιθέτως, το μεγαλύτερο Airshow της Ασίας, Singapore Airshow, το οποίο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στη Σιγκαπούρη, ενώ διεξήχθη κανονικά την προηγούμενη εβδομάδα, επισκιάστηκε από την εξέλιξη του κορωνοϊου με αποτέλεσμα την πλήρη αποτυχία της εκδήλωσης.  Πλέον των 70 συμμετεχόντων αποχώρησαν από το show, όπως είναι τα ηχηρά ονόματα της βιομηχανίας, Lockheed Martin και Bombardier.

Ακολούθως, ακυρώθηκαν και μεγάλες αθλητικές συναντήσεις, όπως το Chinese Grand Prix 2020, ενώ άλλες διοργανώσεις μεταφέρθηκαν σε άλλες τοποθεσίες, όπως για παράδειγμα η μεγάλη συνάντηση τένις Fed Cup Asia/Oceania Group I event η οποία θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι.

Τέλος, ντόμινο ακυρώσεων σημειώνεται και στη μουσική σκηνή, με πιο πρόσφατες τις αποχωρήσεις της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βοστώνης και του τραγουδιστή Stormzy από τις αυλαίες της Ασίας.

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια