Τα Hostels της Αθήνας

09-12-19 | ΑΠΟΨΗ

Η παγκόσμια τάση των Hostels διαμορφώνει μια νέα εικόνα στην αγορά της φιλοξενίας και στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή, λειτουργούν στην Ελλάδα πάνω από 200 Hostels σε 53 τοποθεσίες, με τα 30 και πλέον από αυτά  να δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το Crafoord Place Hostel Athens, το οποίο άνοιξε λίγα μέτρα από την πλατεία Συντάγματος, επιβεβαιώνοντας ότι η νεανική και low budget ταξιδιωτική ροή, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανωτέρω brand βρίσκεται και στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, γεγονός που σηματοδοτεί την επεκτατική φιλοσοφία των αντίστοιχων επιχειρήσεων.

Είναι γεγονός ότι τα Hostels που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Αθήνα, λαμβάνουν πολύ καλές κριτικές από τους επισκέπτες τους. Το πρώτο Hostel της Ελλάδας, Students & Travellers Inn, άνοιξε στην καρδιά της Πλάκας το 1977 και στη συνέχεια, μεταξύ άλλων ακολούθησαν τα εξής:

Pagration Youth Hostel στο Παγκράτι με πάνω από 35 χρόνια λειτουργίας, Mosaikon, στο Μοναστηράκι, Bedway Athens Hostel στο Νέο Κόσμο, As City Hostel στον Άγιο Ιωάννη, City Circus Athens στο ιστορικό κέντρο, Dioskouros κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, Athens Hawks Hostel στον Κεραμεικό, Athens Backpackers σε κάθετο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Pella Inn στο Μοναστηράκι, Nubian Hostel Athens στην οδό Μαυρομιχάλη, Bedbox Hostel στο Μοναστηράκι, Welcommon Hostel στην οδό Καποδιστρίου, Hostel Zeus στην οδό Σοφοκλέους, SmallFunnyWorld Athens κοντά στο μετρό στο Μοναστηράκι, Athens Quinta στην οδό Μεθώνης, San Remo Hostel στη συμβολή των οδών Νισύρου και Θ. Δηληγιάννη, Acropolis View Dream Hostel στην οδό Μιχαήλ Βόδα, Athens Hub Hostel κοντά στην ΑκρόποληBed Station Athens στο Γκάζι και άλλα.

Σήμερα, τα Hostels παρέχουν ποικίλα είδη διαμονής. Υπάρχουν κοινά δωμάτια των 4, 6, 8, 10 και 12 κλινών, μικτά, αποκλειστικά ανδρών ή αποκλειστικά γυναικών, με κοινόχρηστο μπάνιο, αλλά και prive δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8,5 ευρώ την ημέρα το άτομο και αυξάνονται ανάλογα με το είδος του δωματίου και τον τύπο των κρεβατιών. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ρεσεψιόν, δωρεάν wifi,  δωρεάν χάρτες, λευκά είδη, πλυντήριο, σίδερο και σιδερώστρα, σεσουάρ μαλλιών, βασικά είδη κουζίνας, αυτόματα μηχανήματα πώλησης αναψυκτικών, σνακ και άλλων χρήσιμων ειδών, χρηματοκιβώτια, επιτραπέζια παιχνίδια και σε κάποιες περιπτώσεις χώροι στάθμευσης ποδηλάτων. Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός Hostels δέχεται και κατοικίδια ζώα. Συνήθως, τα Hostels δεν επιτρέπουν διαμονή πλέον των 14 ημερών για κάθε κράτηση, ενώ ως επί το πλείστον τυχόν ακυρώσεις θα πρέπει να δηλώνονται τρεις ημέρες πριν την άφιξη. Τέλος, αρκετά από τα Hostels της Αθήνας, διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένες ταράτσες με εκπληκτική θέα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, χαρακτηριστικό που ενθουσιάζει τους νεαρούς επισκέπτες της πρωτεύουσας.

 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ