Η Πελοπόννησος γίνεται προορισμός γκολφ με 5 γήπεδα την επόμενη διετία

04-11-19 | ΑΠΟΨΗ

Η ανάπτυξη γηπέδων γκολφ είναι απόλυτα συνυφασμένη ειδικά σε περιοχές με έντονη τουριστική δραστηριότητα με την προσπάθεια επιμήκυνσης της σεζόν.

Η Ελλάδα σε αυτό το πεδίο έχει μείνει πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστικούς προορισμούς. Το έναυσμα για να μπει εκ νέου η χώρα στον χάρτη των προορισμών που επιλέγονται από γκόλφερς έδωσε τα τελευταία χρόνια η Costa Navarino.

Από το Νοέμβριο του 2018 έχουν ξεκινήσει τα έργα κατασκευής 2 νέων γηπέδων γκόλφ 18 οπών στην περιοχή Navarino Hills, στον Κυνηγό, σε ένα οροπέδιο 5.000 στρεμμάτων. Στόχος της Costa Navarino, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις είναι έως το 2021 να λειτουργούν συνολικά 4 γήπεδα, επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο για την περιοχή.

Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης υπέγραψε την οικοδομική άδεια για την κατασκευή του γηπέδου γκολφ σε μία έκταση 870 στρεμμάτων στο πλαίσιο του έργου Kilada Hills της Dolphin Capital στην περιοχή της Ερμιονίδας.

Οι επενδύσεις για γήπεδα γκολφ στη Πελοπόννησο αναμένεται να σηματοδοτήσουν την έλευση και άλλων σημαντικών παράλληλων επενδύσεων στον κατασκευαστικό και τουριστικό κλάδο καθώς θα συνοδευθούν από την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών.

Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων η Πελοπόννησος θα διαθέτει 5 γκολφ, δηλαδή το 50% επί του συνόλου των γκολφ διεθνών προδιαγραφών που θα λειτουργούν στην Ελλάδα η οποία για πρώτη φορά θα φθάσει σε αριθμό τα 10 γήπεδα 18 οπών.

Συνολικά, στην Ευρώπη υπάρχουν περί τα 7.000 γήπεδα γκολφ ενώ σε όλο τον κόσμο οι υποδομές σε γήπεδα γκολφ ξεπερνούν τις 33.000. Τα περισσότερα γκολφ στην Ευρώπη λειτουργούν στην Αγγλία και ακολουθούν η Γερμανία, η Γαλλία η Σκωτία και η Σουηδία. Πέραν της επιμήκυνσης της σεζόν τα γήπεδα γκολφ φέρνουν και σημαντικά έσοδα στους προορισμούς καθώς όπως έχει διαπιστωθεί οι γκόλφερς δαπανούν πολύ περισσότερα χρήματα από τους τουρίστες που επιλέγουν το μοντέλο Hλιος Θάλασσα στις διακοπές τους.

Να σημειωθεί ότι η επόμενη σύνοδος της G7, της ομάδας των 7 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη,  η οποία προβλέπεται να διεξαχθεί το 2020 στις ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα γκολφ κλαμπ ιδιοκτησίας του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα.

 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour