Αμερικάνων εγκώμιον για Ελλάδα κι Έλληνες

24-04-18 | ΑΠΟΨΗ

"Μέλι" για την Ελλάδα και τους Έλληνες έσταζαν τα χείλη όλων ανεξαιρέτως των Αμερικάνων ταξιδιωτικών πρακτόρων και tour operators που συμμετείχαν στο πρόσφατο συνέδριο της American Society of Travel Agents (ASTA) στην Αθήνα.

Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε προσωπικά με αρκετές δεκάδες από αυτούς και να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι την τεράστια γοητεία που μπορεί να ασκήσει η πανέμορφη χώρα μας και οι άνθρωποι της στους υπερατλαντικούς επισκέπτες και όχι μόνο.

Οσοι έρχονταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κυριολεκτικά δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα όσα έβλεπαν και το πόσο αδικημένος είναι ο ευλογημένος τούτος τόπος από την διεθνή αρνητική δημοσιότητα των τελευταίων ετών της κρίσης.

Αν και επρόκειτο για καταξιωμένους επαγγελματίες που έχουν ταξιδέψει κατ' επανάληψη σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, αγνοούσαν ακόμη και την ύπαρξη ολόκληρων ελληνικών περιοχών και νησιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα ανώτατο στέλεχος της ASTA δήλωσε κατάπληκτος όταν διαπίστωσε ότι η Πάτμος που αναφέρεται στην Αποκάλυψη της Βίβλου και διδάσκεται στις απανταχού Αμερικάνικες εκκλησίες είναι όχι μόνο υπαρκτό μέρος, αλλά αποτελεί και ένα από τα ωραιότερα ελληνικά νησιά με πληθυσμό πάνω από 3.000 κατοίκους.

Αντιλαμβάνεται κανείς τις προοπτικές ανάπτυξης που έχει ο ελληνικός τουρισμός στις ΗΠΑ όταν ακόμη και οι πιο πολυταξιδεμένοι Αμερικάνοι αγνοούν τόσους πολλούς και σημαντικούς ελληνικούς προορισμούς, ακόμη και σήμερα.

Όσοι, μάλιστα, είχαν την τύχη να επισκεφθούν τέτοιους προορισμούς στα fam trips του Συνεδρίου, δήλωναν ενθουσιασμένοι με την ομορφιά των ελληνικών τοπίων, την ένδοξη ιστορία, τον λαμπρό πολιτισμό, την πεντανόστιμη κουζίνα και την ολόθερμη υποδοχή από τους ντόπιους.

Και οι Αμερικάνοι travel professionals που είχαν έλθει ξανά στην χώρα μας, όμως, έσπευδαν να απαριθμήσουν περήφανοι τα μέρη στα οποία είχαν ταξιδέψει, να τα περιγράψουν με τα πιο εγκωμιαστικά σχόλια, να δηλώσουν πανέτοιμοι να τα επισκεφθούν ξανά και να τα συστήσουν ανεπιφύλακτα στους συμπατριώτες και πελάτες τους.

Καθίσταται προφανές λοιπόν ότι και στην αχανή αγορά των ΗΠΑ, η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας διαθέτει πεδίον δόξης λαμπρόν, αρκεί φυσικά να αποφύγουμε κάποια λάθη και ιδεοληψίες του παρελθόντος...

 

 

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες