Μπορεί η Αθήνα να ζήσει ξανά ημέρες Ολυμπιάδας 2004;

07-03-18 | ΑΠΟΨΗ

Το επενδυτικό μπαράζ απο κολοσσούς του παγκόσμιου τουρισμού αλλά και κορυφαίους ελληνόκτητους επιχειρηματικούς ομίλους, που αγοράζουν κι αναβαθμίζουν μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, καταδεικνύει ότι η Πρωτεύουσα έχει τεθεί ξανά σε ανοδική τροχιά.

Βαρύγδουπα ονόματα της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας όπως Marriott, Four Seasons, Intercontinental, Starwood, Hilton, Wyndham, Sofitel, Hines, Ibis, Radisson, Novotel, Best Western, Melia, Crowne Plaza και Dogus έχουν ήδη δείξει την εμπιστοσύνη τους στην πρώτη πόλη της Ελλάδας, τοποθετώντας εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στην αγορά της, ενώ και εγχώριοι δυνατοί παίκτες, όπως οι όμιλοι Λασκαρίδη (Λάμψα)  Κωνσταντακόπουλου, Δασκαλαντωνάκη, Κόκκαλη και Grivalia δεν υπολείπονται καθόλου.

Ηδη, πέντε εκατομμύρια ταξιδιώτες επιλέγουν την Αθήνα κάθε χρόνο, η τάση παραμένει θετική ενώ δεν λείπουν και κάποιοι που ονειρεύονται ότι η πόλη μπορεί να ζήσει ξανά ακόμη και ημέρες 2004.

Τότε που «πλημμύρισε» από τουρίστες και βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής, πετυχαίνοντας μάλιστα να φέρει εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή και να εντυπωσιάσει δισεκατομμύρια εν δυνάμει επισκεπτών από όλο τον πλανήτη με την καθαριότητα, την τάξη, την ομορφιά και την ένδοξη κληρονομιά της.

Εναπόκειται λοιπόν σε όλους μας να αποδείξουμε πως τιμάμε την ιστορία μας, τις αξίες και τον πολιτισμό μας και να απομονώσουμε όσους δεν χάνουν την ευκαιρία να ασχημονούν, να ρυπαίνουν, να καταστρέφουν και να δυσφημίζουν σχεδόν καθημερινά αυτή την πόλη-καύχημα για όλη την Ανθρωπότητα.

Είναι στο χέρι όλων μας να στείλουμε το μήνυμα στους υψηλά ιστάμενους και κάθε λογής "αρμοδίους" που αδιαφορούν, καλύπτουν ή και κρυφίως υποκινούν και κατευθύνουν τους βανδάλους, ότι η εποχή της ανοχής τελείωσε και όλοι μας αξίζουμε κάτι καλύτερο από αυτό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Φωτό: Wikimedia Commons Copyright: Alterego License: CC-BY-SA

 

 

 

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια