Δελφοί: Είναι δυνατόν να μένει ένα παγκόσμιο μνημείο κλειστό τις Τρίτες;

06-11-17 | ΑΠΟΨΗ

Την ώρα που η Unesco έδινε στη δημοσιότητα τον αναθεωρημένο κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που πρέπει ο καθένας να δει στη ζωή του και στον οποιο περιλαμβάνονται 18 ελληνικά μνημεία (ανάμεσά τους και οι Δελφοί), το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσιζε να μένουν κλειστά το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών κάθε Τρίτη αυτή τη χειμερινή περίοδο, ελλείψει του απαραίτητου προσωπικού.

Στην ιστοσελίδα της Unesco προβάλλονται οι Δελφοί ως ο ομφαλός της γης, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου, και για πολλούς αιώνες αποτελούσαν το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο και το σύμβολο της ενότητας του αρχαίου ελληνισμού. 

Και όμως αυτό το παγκόσμιο μνημείο, με την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, θα πρέπει να μένει κλειστό τις χειμερινές Τρίτες, δηλαδή στο 15% του συνολικού χρόνου επίσκεψης ετησίως, δηλώνοντας αδυναμία στην εξασφάλιση του απαραίτητου προσωπικού. Το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών, στο ψήφισμα διαμαρτυρίας του, ζητεί να δοθεί άμεση λύση, ώστε να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό για την ομαλή λειτουργία τόσο του Μουσείου, όσο και του Αρχαιολογικού Χώρου, προτείνοντας κάλυψη των θέσεων και από μόνιμο προσωπικό που πρόκειται να προσληφθεί από τον διαγωνισμό ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Προφανώς, εάν υπάρχει πολιτική βούληση το πρόβλημα μπορεί να λυθεί άμεσα και να αποφύγουμε και την αρνητική προβολή του από τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Άλλωστε, οι Δελφοί περιλαμβάνονται στα πολυήμερα προγράμματα των τουριστικών γραφείων και το κλείσιμο τις Τρίτες θα προκαλέσει αναστάτωση σε ένα πλήθος επαγγελματιών- ξενοδοχεία, πούλμαν, εστιατόρια, έλληνες και ξένους πράκτορες και τουρ οπερέιτορ.

Και επειδή ο τουρισμός 12 μήνες το χρόνο στην Ελλάδα είναι το κεντρικό σλόγκαν του υπουργείου Τουρισμού, ιδού μια λαμπρή ευκαιρία και για την κυρία Κουντουρά να παρέμβει δυναμικά και να βρεθεί λύση ώστε η προσπάθεια για τουρισμό και τον χειμώνα να συνεχισθεί απρόσκοπτα...

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας