Οι Σκοπιανοί τουρίστες και ο Καμμένος!

15-04-16 | ΑΠΟΨΗ

«Μπαράζ ακυρώσεων από Βαλκάνιους λόγω προσφυγικού. Χάθηκε το Πάσχα, κίνδυνος να χαθεί και ολόκληρη η σεζόν, λένε οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής», έλεγε το ρεπορτάζ από την Βόρειο Ελλάδα περιορίζοντας την ζημιά στην χερσόνησο της Μακεδονίας.

Την ίδια στιγμή η Ελληνική Στατιστική Αρχή έβγαζε τα στοιχεία για τις αφίξεις ξένων τουριστών στην Ελλάδα το 2015, από τα οποία προέκυπτε, κάτι που εγώ τουλάχιστον δεν γνώριζα και όσοι το γνώριζαν ουδέποτε το ενέταξαν στην τουριστική πολιτική της χώρας.

Η πρώτη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, δεν είναι ούτε η Γερμανία ούτε η Μεγάλη Βρετανία, ούτε κατά διάνοια η Ρωσία.

Οι περισσότεροι τουρίστες ήρθαν το 2015 στην Ελλάδα από την ΠΓΔΜ! Δεν πρόκειται για αστείο αντίστοιχο των Αλβανών τουριστών της δεκαετίας του ’90.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή υπολογίζει τους τουρίστες που ήρθαν για διακοπές στην Ελλάδα την περυσινή χρονιά από την γειτονική χώρα στους 3.023.059! Αυξήθηκαν μάλιστα κατά 28,8% σε σχέση με το 2014. Πέρασαν μάλιστα στηνν πρώτη θέση εξοβελίζοντας τους Γερμανούς στην δεύτερη με 2.810.350 και τους Βρετανούς στην τρίτη με 2.397.169, την ίδια στιγμή που οι Ρώσοι κατακρυμνήστηκαν στις 512.789 αφίξεις υποχωρώντας κατά 59% σε σχέση με το 2014.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι Σκοπιανοί κατέχουν το 12,8% του ελληνικού τουρισμού, εισερχόμενοι κυρίως οδικώς στην Ελλάδα καθώς μόνο 5.000 επιλέγουν άλλα μέσα μεταφοράς.

Οι τελευταίες πληροφορίες από τις τουριστικές περιοχές της Βορείου Ελλάδας, όχι μόνο από την Χαλκιδική, κάνουν λόγο για μαζικές ακυρώσεις ενώψει του Πάσχα από την συγκεκριμένη αγορά, καθώς φοβούνται ότι οι δρόμοι θα είναι κλειστοί από τους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους.

Αν προσθέσουμε και την υποδοχή που τους ετοιμάζει με ασκήσεις μαχητικών αεροσκαφών κατά την άφιξή τους στα σύνορα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, τότε η ζημιά αναμένεται να είναι μεγαλύτερη. Ποιός θέλει να πάει σε μια χώρα τουρλουμπούκι. Με τους πρόσφυγες εγκαταλειμένους από το επίσημο ελληνικό Κράτος, κάπου στην συνοριογραμμή να χτυπιούνται καθημερινά με τους σκοπιανούς συνοριοφύλακες, τους εναλλακτικούς δρόμους να ανοίγουν και να κλείνουν από τους αλληλέγγυους και τον υπουργό Άμυνας να διεξαγάγει ασκήσεις στον ουρανο..

Προσέξτε η ζημιά που έρχεται θα είναι μεγάλη από την μεγαλύτερη δεξαμενή αφίξεων για τον ελληνικό τουρισμό, την ΠΓΔΜ!

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες