Η ασφάλεια μείζον κριτήριο στην επιλογή προορισμού το 2016

21-08-15 | ΑΠΟΨΗ

Η ασφάλεια των τουριστικών προορισμών, κατά τα φαινόμενα, θα αποτελέσει το βασικό κριτήριο στις κρατήσεις του 2016.

Ήδη βλέπουμε:

** Μεγάλους τουρ οπερέιτορ στη Βρετανία, όπως ο Thomas Cook, o Thomson και ο First Choice να βγάζουν από το πρόγραμμά τους την Τυνησία μέχρι το Μάρτιο, οπότε θα επανακαθορίσουν τη στάση τους και ανάλογα με το κλίμα σταθερότητας και ασφάλειας, που θα επικρατεί εκεί.

** Εταιρείες κρουαζιεροπλοίων, όπως η Costa Cruises, να βγάζουν την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη από τη συνέχεια του εφετινού προγράμματός τους μετά την τρομοκρατική επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και τις συγκρούσεις του τουρκικού στρατού με τους αντάρτες του PKK και τους τζιχαντιστές.

** Η βομβιστική επίθεση στην Μπανγκόκ, τη Δευτέρα, κατά την οποία 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έχει ήδη επίπτωση στα ταξίδια των Ευρωπαίων εκεί.

Όταν διακυβεύεται η ζωή, προφανώς το κόστος του προορισμού έρχεται σε δεύτερη μοίρα στις επιλογές του τουρίστα. Η ισλαμοφοβία αναμένεται να κυριαρχήσει την επόμενη χρονιά και να επηρεάσει αρκετούς καθιερωμένους προορισμούς.

Αλλά και σε επίπεδο κόστους, βλέπουμε προορισμούς όπως οι Βαλεαρίδες και τα Κανάρια Νησιά να προωθούν από του χρόνου ημερήσιο φόρο 1 εως 2 ευρώ ανά τουρίστα για να προστατέψουν το περιβάλλον και την πολιτιστική τους κληρονομιά από τις μάζες των τουριστών και να βελτιώσουν τις υποδομές τους.

Εν ολίγοις, δηλαδή, η αύξηση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο στην Ελλάδα ενδέχεται να μην αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα στην προσέλκυση τουριστών στη χώρα μας και τη νέα χρονιά. Αρκεί να έχουμε πολιτική σταθερότητα και να μην μπλέξουμε και εμείς με καταστάσεις, που θα προκαλούν φόβο και προβληματισμό στους τουρίστες....

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι