Τουρισμός | Τα ξενοδοχεία Ελλάδας και Κύπρου πρώτα στον δείκτη ικανοποίησης τον Μάιο - Αναλυτική εικόνα με τον ανταγωνισμό

01-07-23 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Τον Μάιο του 2023, η Ελλάδα και η Κύπρος κατέχουν την πρώτη θέση στο γενικό δείκτη ικανοποίησης (GRI) των ξενοδοχείων με 87%. σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ Intelligence. Στη δεύτερη θέση, σε αυτή τη σύγκριση των ξενοδοχείων στην Ελλάδα και τους ανταγωνιστικούς προορισμούς, βρίσκεται η Ισπανία με 85%. Ακολουθούν η Ιταλία και η Τουρκία με 84% αντίστοιχα ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε η Γαλλία με 77%. 

Δείκτες Ποιότητας Ελλάδας και ανταγωνιστών

Δείκτες ποιότητας ξενοδοχείων Ελλάδας ανά κατηγορία αστεριών

Τον Μάιο του 2022 ο γενικός δείκτης ικανοποίησης για την Ελλάδα ήταν 87%. Τα ξενοδοχεία 5 αστέρων έχουν την υψηλότερη βαθμολογία με 90%. Το GRΙ ήταν 89% για τα ξενοδοχεία 4 αστέρων, 87% για τα 3 αστέρων ενώ στην τελευταία θέση βρίσκονται τα ξενοδοχεία 1-2 αστέρων με 86%. και η Ισπανία με 82% αντίστοιχα.

Δείκτες ποιότητας ξενοδοχείων Αθήνας - Θεσσαλονίκης και ανταγωνιστικών πόλεων

Συγκρίνοντας τους δείκτες ποιότητας ξενοδοχείων Αθήνας - Θεσσαλονίκης και ανταγωνιστικών πόλεων, στην πρώτη θέση έρχεται η Κωνσταντινούπολη με 84% στη δεύτερη θέση η Θεσσαλονίκη και η Βαρκελώνη με 83% αντίστοιχα.

Ακολουθούν η Αθήνα με 82%, η Μπολόνια και η Ρώμη με 81% αντίστοιχα. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Σμύρνη με 79% και η Μασσαλία με 77%

Δείκτες ποιότητας ξενοδοχείων Μυκόνου-Σαντορίνης και ανταγωνιστικών «premium» προορισμών

 Ως προς τον γενικό δείκτη ικανοποίησης της Σαντορίνης, της Μύκονου και των ανταγωνιστικών «premium» προορισμών για τον Μάιο του 2023 διαπιστώνονται τα ακόλουθα:

Η Μύκονος κατέγραψε τον υψηλότερο δείκτη ικανοποίησης (92%) έναντι όλων των προορισμών. Χαρακτηριστικά: Σαντορίνη (90%), Σαιν Τροπέ (87%), Σαρδηνία και Ίμπιζα (86%) αντίστοιχα.

Δείκτες ποιότητας ξενοδοχείων μαζικών προορισμών «Ήλιος & Θάλασσα»

Ο γενικός δείκτης ικανοποίησης των ελληνικών και των ανταγωνιστικών μαζικών προορισμών «Ήλιος & Θάλασσα» για τον Μάιο του 2023 αναδεικνύει την ακόλουθη εικόνα:

Η Νάξος συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία με γενικό δείκτη ικανοποίησης 89% και ακολουθεί η Χαλκιδική και η Πάρος με 87% αντίστοιχα, η Ζάκυνθος με 86%, η Κως και η Ρόδος με 85% αντίστοιχα και η Κέρκυρα με 84%.

Ως προς τους ανταγωνιστικούς μαζικούς προορισμούς «Ήλιος & Θάλασσα» τον Μάιο του 2023, το Μπόντρουμ συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία με γενικό δείκτη ικανοποίησης 88% και ακολουθούν η Μαρμπέγια και η Ίστρια με 86%, η Μαγιόρκα και η Αττάλεια με 85% και το Ρίμινι με 82%. 

Δείκτες ποιότητας ελληνικών μαζικών προορισμών «Ήλιος & Θάλασσα» 

Δείκτες ποιότητας ξενοδοχείων ανταγωνιστικών μαζικών προορισμών «Ήλιος & Θάλασσα»

Δείκτες ποιότητας ξενοδοχείων ηπειρωτικής Ελλάδας

Την υψηλότερη θέση ικανοποίησης για την ηπειρωτική Ελλάδα κατέχει η Ήπειρος με GRI 91% και έπονται η Δυτική Μακεδονία με 90% και η Πελοπόννησος με 89%. Ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία, η Αν. Μακεδονία και Θράκη και η Στερεά Ελλάδα με 87% αντίστοιχα. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Θεσσαλία με 86% και η Αττική και η Δυτική Ελλάδα με 83% αντίστοιχα.

Δείκτες ποιότητας ξενοδοχείων νησιωτικής Ελλάδας

Την υψηλότερη θέση ικανοποίησης για τη νησιωτική Ελλάδα τον Μάιο κατέχουν οι Κυκλάδες με GRI 90% και ακολουθεί η Κρήτη με 87%. Έπονται οι Ιόνιο Νήσοι και τα Δωδεκάνησα με 86% αντίστοιχα και το Βόρειο Αιγαίο με 85%.

διαβάστε ακόμα

Η αξία του «ταξιδεύειν» θέμα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Υπερτουρισμός - Μαγιόρκα | Κατάληψη των παραλιών το Σαββατοκύριακο προωθούν οι διαδηλωτές
Caldera Beach | Θετική γνωμοδότηση για ΜΠΕ κατόπιν ενοποίησης δύο ξενοδοχείων
Είναι το Παυλοπέτρι στην Ελαφόνησο η χαμένη Ατλαντίδα;
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Σταθμός στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Ιαπωνίας η επίσκεψη της Πριγκίπισσας Κάκο»
600 κιλά κεράσια για τη Γιορτή Κερασιού στην Αγιάσο Λέσβου
Το πρώτο Φεστιβάλ Yoga στην ‘Άνδρο
Κολυμβητική εκδήλωση Ακρίσια 2024 στη Λάρισα
Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας Minoan Cup στην Κρήτη
Δήμος Ζακύνθου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας των παραλιών