Τουρισμός: Τρίτη η Ελλάδα στις χώρες της ΕΕ με τη μεγαλύτερη αύξηση διανυκτερεύσεων

15-11-21 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Στις πρωταθλήτριες χώρες της Ευρώπης, όσον αφορά τη μεταβολή του αριθμού διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, βραχυχρόνιες μισθώσεις, εξοχικές κατοικίες, κάμπινγκ) την περίοδο Ιούνιος-Αύγουστος 2021, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2020, είναι η Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η Eurostat, η χώρα μας σημείωσε την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση διανυκτερεύσεων στην Ευρώπη τους καλοκαιρινούς μήνες του 2021 σε σύγκριση με το 2020, η οποία διαμορφώθηκε περίπου στο +130%.

Τη μεγαλύτερη αύξηση διανυκτερεύσεων έναντι του 2020 σημείωσε η Μάλτα (περίπου +190%) και η Ισπανία (περίπου +150%).

Ωστόσο, το 2021 η χώρα μας είχε τη μεγαλύτερη μείωση διανυκτερεύσεων έναντι της χρονιάς προ κορωνοϊού, 2019, παρουσιάζοντας μείωση 48%. Οι αντίστοιχες μειώσεις της Μάλτας και της Ισπανίας προσέγγισαν το 45% και 35% αντίστοιχα.

Σε επίπεδο ΕΕ, κατά το τρίμηνο του καλοκαιριού του 2021, στα τουριστικά καταλύματα καταγράφηκαν 856 εκατ. διανυκτερεύσεις, παρουσιάζοντας μείωση 31% έναντι του καλοκαιριού του 2019.

Ο Αύγουστος του 2021 είχε 20% λιγότερες διανυκτερεύσεων έναντι του Αυγούστου του 2019, ενώ ο Ιούλιος είχε 29% λιγότερες διανυκτερεύσεις και ο Ιούνιος 51% λιγότερες, έναντι των αντίστοιχων μηνών του 2019, καταδεικνύοντας την ανοδική πορεία του τουρισμού.

διαβάστε ακόμα

Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας