Αύξηση 211% των ταξιδιωτικών εισπράξεων τον Απρίλιο

24-06-21 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Αύξηση 211% παρουσίασαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Απρίλιο του 2021 οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 43 εκατ. ευρώ, έναντι 14 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2020, και μείωση 79,3% την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου του 2021 (διαμορφώθηκαν στα 126 εκατ. ευρώ), έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2020.

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 185,6% τον Απρίλιο του 2021 (στους 107 χιλ. ταξιδιώτες), ενώ μειώθηκε κατά 79,7% την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2021.

Η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων τον Απρίλιο οφείλεται στην άνοδο της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 185,6%, καθώς και στην αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 8,9%.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις σημαντικότερες χώρες προέλευσης ταξιδιωτών, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 679,2% και διαμορφώθηκαν στα 8 εκατ. ευρώ και αυτές από τη Γαλλία κατά 865,6% στα 2 εκατ. ευρώ. Από τις χώρες εκτός της ΕΕ-27, αύξηση κατά 64,3% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στο 1 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 694,2% και διαμορφώθηκαν στο 1 εκατ. ευρώ. Οι εισπράξεις από τη Ρωσία παρουσίασαν πολύ μεγάλη ποσοστιαία αύξηση, παραμένοντας όμως σε επίπεδα κάτω του 1 εκατ. ευρώ.

Τον Απρίλιο, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία αυξήθηκε σε 12 χιλ. ταξιδιώτες και από τη Γαλλία σε 4 χιλ. ταξιδιώτες. Αναφορικά με τις χώρες εκτός της ΕΕ-27, η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ διαμορφώθηκε σε 4 χιλιάδες και χίλιους ταξιδιώτες, αντιστοίχως. Επίσης η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία διαμορφώθηκε σε λιγότερους από χίλιους ταξιδιώτες.

Η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων την περίδο Ιανουάριος – Απρίλιος 2021 οφείλεται στην πτώση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 79,7%, ενώ η μέση δαπάνη ανά ταξίδι αυξήθηκε κατά 2,5%.

Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 59,7% και διαμορφώθηκαν στα 20 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 71,9% και διαμορφώθηκαν στα 4 εκατ. ευρώ. Από τις χώρες εκτός της ΕΕ-27, μείωση κατά 88,2% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 6 εκατ. ευρώ. Οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 96,3% και διαμορφώθηκαν στα 2 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 94,9% και διαμορφώθηκαν σε επίπεδα κάτω του 1 εκατ. ευρώ.

Η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία παρουσίασε πτώση κατά 62,9% και διαμορφώθηκε σε 50 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τη Γαλλία μειώθηκε κατά 64,2% σε 12 χιλ. ταξιδιώτες. Αναφορικά με τις χώρες εκτός της ΕΕ-27, η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 84% και διαμορφώθηκε σε 19 χιλ. ταξιδιώτες και αυτή από τις ΗΠΑ επίσης μειώθηκε κατά 95,9% σε 4 χιλ. ταξιδιώτες. Τέλος, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία μειώθηκε κατά 95,3% και διαμορφώθηκε σε χίλιους ταξιδιώτες.

Επισημαίνεται ότι η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση δεν περιλαμβάνει μεγέθη από κρουαζιέρες, πέραν των όσων καταγράφονται από την Έρευνα Συνόρων.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη