Ινστιτούτο Robert Koch: Ο οργανωμένος τουρισμός δεν ευθύνεται για τη διασπορά του κορωνοϊού

17-02-21 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ο οργανωμένος τουρισμός σε κλασικούς προορισμούς διακοπών ελαχιστοποιεί την επαφή των ταξιδιωτών με τον τοπικό πληθυσμό και, επομένως, αποτελεί μικρότερο κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού σε σύγκριση με τη διασπορά που αναπτύσσεται εντός της χώρας προορισμού.

Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα της πιο πρόσφατης έρευνας του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) της Γερμανίας, που εξέτασε τη διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, κατά το περασμένο καλοκαίρι, που οφείλονταν σε ταξίδια.

Οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία το καλοκαίρι, οι οποίες διέπονταν από κανόνες υγιεινής, συνέβαλλαν σε αυτό το αποτέλεσμα, αναφέρεται στην έρευνα.

Όπως σχολιάζει ο πρόεδρος της ένωσης γερμανών τουρ οπερείτορ και τουριστικών γραφείων, DRV, κ. Norbert Fiebig, αυτό σημαίνει ότι τα κόνσεπτ υγιεινής στον τουρισμό φαίνεται να δουλεύουν και ως βιομηχανία μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη γνώση.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από την έρευνα, δεν ισχύει το ίδιο και για τα ταξίδια για επίσκεψη σε μέλη της οικογένειας στις χώρες προέλευσης των ταξιδιωτών.

To Ινστιτούτο υπογραμμίζει τη σημασία των τεστ για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν, καθώς, όπως τονίζει, αποτελούν τον καλύτερο τρόπο πρόληψης πιθανής διασποράς του ιού από τα ταξίδια. Το RKI εξηγεί ότι η διασπορά που οφείλεται στα ταξίδια παίζει πολύ  μικρό ρόλο καθώς ο επικρατέστερος τρόπος διασποράς είναι η διασπορά στο εσωτερικό της Γερμανίας.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ