3.000 ευρώ ετησίως ξοδεύει κάθε Κύπριος για ξενοδοχεία και εστιατόρια

09-01-19 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Σε περίπου 3.000 ευρώ ανά κάτοικο της Κύπρου εκτιμάται η δαπάνη σε εστιατόρια και ξενοδοχεία το 2017 (από 2.400 ευρώ προ 10ετίας), σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 17,5% του προϋπολογισμού τους και κατατάσσει τους Κύπριους στη δεύτερη θέση των πιο "μπον βιβέρ" εθνικοτήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετα τους Μαλτέζους, που έρχοντα πρώτοι, ξοδεύοντας το 20,2% των εισοδημάτων τους για εστιατόρια και ξενοδοχεία. Σε απόλυτους αριθμούς η δαπάνη των Κυπρίων σε εστιατόρια και ξενοδοχεία έφτασε τα €2,61 δισ. το 2017 από €1,83 το 2007.

Οι Έλληνες δεν πάνε πολύ πίσω, έρχονται στην 4η θέση μαζί με τους Ιρλανδούς, δαπανώντας το 15,4% των εισοδημάτων τους για τις ίδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την Eurostat, το 2017, τα νοικοκυριά στην Ευρωπαϊκή Ένωση δαπάνησαν το 8,8% της συνολικής καταναλωτικής τους δαπάνης για εστιατόρια και ξενοδοχεία. Η εν λόγω δαπάνη φτάνει περίπου στα €740 δισ. ή 4,8% του ΑΕΠ της ΕΕ ή €1,400 ανά κάτοικο της ΕΕ. 

Στην τρίτη θέση κατατάσσεται η Ισπανία, τα νοικοκυριά της οποίας δαπανούν το 16,8% σε εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Στην αντίπερα όχθη, η Ρουμανία, η Πολωνία και η Λιθουανία δαπάνησαν τα λιγότερα σε εστιατόρια και ξενοδοχεία το 2017, με ποσοστά 3,1%, 3,6% και 3,7% αντίστοιχα.

 

 

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι