Μειώθηκε το πλήθος των απασχολουμένων στον τουρισμό το α' 3μηνο

14-06-18 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Mείωση 0,5% παρουσίασε το πλήθος των απασχολουμένων στον κλάδο υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης το α’ 3μηνο του 2018 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ.

Το παράδοξο συμπέρασμα, το οποίο δεν συνάδει με την έκρηξη του τουρισμού στην Ελλάδα, προκύπτει από τη σύγκριση του αριθμού απασχολουμένων του κλάδου, ο οποίος το α’ 3μηνο του 2018 ανήλθε σε 301,9 χιλ. έναντι 303,5 χιλ. το α’ 3μηνο του 2017.

Αν εξεταστεί η εξέλιξη του ποσοστού των απασχολουμένων στον τουρισμό κατά την περίοδο Α΄ τρίμηνο 2008 - Α΄ τρίμηνο 2018, διαπιστώνεται αύξηση του ποσοστού όσων εργάζονται στο εμπόριο, τις μεταφορές και τις επικοινωνίες, τα ξενοδοχεία και την εστίαση και μείωση του ποσοστού όσων εργάζονται στις κατασκευές και τη βιομηχανία.

Όσον αφορά το σύνολο της ελληνικής οικονομίας το α’ 3μηνο του 2018, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι τα ακόλουθα…

-Ο αριθμός των απασχολουμένων ανήλθε σε 3.723.760 άτομα και των ανέργων σε 1.001.191 άτομα.

- Το ποσοστό ανεργίας ήταν 21,2%, έναντι 21,2% του προηγούμενου τριμήνου (Δ΄ τρίμηνο του 2017) και 23,3% το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους (Α΄ τρίμηνο 2017).

- Η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,3%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αυξήθηκε κατά 1,8%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

- Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 0,6%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μειώθηκε κατά 10,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

διαβάστε ακόμα

Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας