Ελληνικός τουρισμός 2017: +7% οι διανυκτερεύσεις ξένων- Πέφτει ο εσωτερικός τουρισμός

24-01-18 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Aύξηση 7,1% καταγράφεται το 2017 στις διανυκτερεύσεις μη κατοίκων στα τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας, αντιπροσωπεύοντας το 80% επί του συνόλου των διανυκτερεύσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat, οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας πραγματοποίησαν την περασμένη χρονιά 85,7 εκατ. διανυκτερεύσεις στα καταλύματά της, από σύνολο 106,8 εκατ. στη χώρα το 2017.

Αντίθετα, αρνητικό ήταν το πρόσημο στις διανυκτερεύσεις Ελλήνων στο εσωτερικό της χώρας, καταδεικνύοντας επιδείνωση των μεγεθών του εσωτερικού τουρισμού. Η μείωση στις διανυκτερεύσεις Ελλήνων σε σχέση με το 2016 φθάνει το 3,4% και το σύνολό τους διαμορφώνεται σε 21,1 εκατ.

Ως αποτέλεσμα της αύξησης από ταξιδιώτες του εξωτερικού, ο μέσος όρος διανυκτερεύσεων στη χώρα το 2017 παρουσιάζει αύξηση 4,8%. 

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες της ΕΕ με τη μεγαλύτερη εξάρτηση από τον εισερχόμενο τουρισμό, δίπλα στην Κροατία (το 93% των διανυκτερεύσεων γίνεται από ξένους), την Κύπρο (95%), το Λουξεμβούργο (90%), τη Μάλτα (96%) και το Λίχτενσταϊν (98%).

Στην Ευρώπη καταγράφηκαν συνολικά 3,25 δισ. διανυκτερεύσεις το 2017 (αύξηση 5,1% από το 2016), εκ των οποίων οι μισές σχεδόν οφείλονται σε μη κατοίκους. Οι διανυκτερεύσεις από τον εσωτερικό τουρισμό παρουσίασαν αύξηση 3,5% και οι διανυκτερεύσεις από τον εισερχόμενο +7%.

Δείτε τον πίνακα…

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»