Ευρωπαϊκός τουρισμός 2017: Ποιοι είναι οι top προορισμοί πόλης

26-09-17 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Το Λονδίνο, το Παρίσι και η Κωνσταντινούπολη θα υποδεχθούν το μεγαλύτερο αριθμό διεθνών ταξιδιωτών (με διανυκτερεύσεις) στην Ευρώπη το 2017, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δείκτη Προορισμού Πόλεων της Mastercard.

Συγκεκριμένα, το Λονδίνο, το οποίο είναι και δεύτερος προορισμός πόλης στον κόσμο με το μεγαλύτερο αριθμών διεθνών επισκεπτών μετά την Μπανγκόγκ, υπολογίζεται ότι θα υποδεχθεί 5% περισσότερους διεθνείς επισκέπτες από πέρυσι (19 εκατ. διεθνείς επισκέπτες το 2016), το Παρίσι (τρίτος μεγαλύτερος προορισμός πόλης στον κόσμο) 4,4% περισσότερους έναντι των 15,4 εκατ. το 2016 και η Κωνσταντινούπολη 0,9% περισσότερους από το 2016 (9,16 εκατ.).

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις διεθνών επισκεπτών, σύμφωνα με τον δείκτη, αναμένεται να καταγραφούν στο Λονδίνο, στη Βαρκελώνη (6,5%), στην Πράγα (4,5%) και στο Παρίσι.

Το Λονδίνο και το Παρίσι είναι οι πρώτες πόλεις στην Ευρώπη και σε επίπεδο δαπανών από διεθνείς επισκέπτες το 2017 (το Λονδίνο έχει την τρίτη θέση στην αντίστοιχη παγκόσμια κατάταξη και το Παρίσι την έκτη) με τις εκτιμήσεις της Mastercard να κάνουν λόγο για μείωση 4,6% στο Λονδίνο σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2016 (16 δισ. δολάρια), αύξηση 4,9% στο Παρίσι έναντι 12 δισ. δολαρίων το 2016 και αύξηση 6,9% στη Βαρκελώνη έναντι 8,9 δισ. δολαρίων την περυσινή χρονιά.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις δαπανών θα καταγραφούν στο Άμστερνταμ (+8,6%), στη Βαρκελώνη και στη Μαδρίτη (+5,5%).

Παράλληλα, το Βουκουρέστι είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στον αριθμό των διεθνών επισκεπτών της την περίοδο 2009-2016. Δείτε τις υπόλοιπες…

Δείτε ακόμα, αναλυτικές προβλέψεις σε σχέση με τον τύπο δαπανών απο διεθνείς επισκέπτες στις 20 μεγαλύτερες πρωτεύουσες προορισμούς στον κόσμο....
 

διαβάστε ακόμα

ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο