Γερμανικός τουρισμός: Ποιά είδη διακοπών θεωρούνται «μόδα»

13-09-17 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

To 86% των Γερμανών θεωρεί τις all inclusive διακοπές πολύ διαδεδομένες και το 58% πιστεύει ότι είναι η κορυφαία τάση διακοπών. Στη δεύτερη θέση, ως προς τη θεώρησή τους ως "μόδα" στα ταξίδια, βρίσκονται οι διακοπές ευεξίας και οι κρουαζιέρες.

Αυτό έδειξε έρευνα της GfK που διεξήχθη τον Ιούλιο σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.000 Γερμανών άνω των 14 ετών, με στόχο να αποκαλύψει ποιο είδος διακοπών θεωρείται «μόδα» στη Γερμανία. 

Το 58% θεωρεί το all inclusive «μόδα», το 28% ότι μάλλον είναι στη μόδα, το 7% το θεωρεί απαρχαιωμένο και το 1% θεωρεί ότι είναι εντελώς ξεπερασμένο. 

Στη δεύτερη θέση, τα ταξίδια ευεξίας, θεωρούνται τάση για το 53% και μάλλον τάση για το 33%. Η κρουαζιέρα αναγνωρίζεται ως μόδα από τους μισούς και για το 27% μάλλον μόδα.

Στην τέταρτη θέση ακολουθούν τα πακέτα διακοπών (για το 44% είναι απολύτως στη μόδα και για το 39% μάλλον στη μόδα), τα οποία θεωρούνται απαρχαιωμένα από το 11%.

Παρόλ αυτά, φαίνεται ότι οι Γερμανοί δεν κάνουν διακοπές σύμφωνα με τις τάσεις που αναγνωρίζουν στα ταξίδια. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ τάσης και προτιμήσεων για αυτήν, καταγράφεται στην κρουαζιέρα: ενώ οι μισοί αναγνωρίζουν ότι είναι πολύ στη μόδα, μόλις το 25% τις βρίσκει ελκυστικές. Το ποσοστό προτιμήσεων αυξάνεται όσο υπάρχει εμπειρία από το συγκεκριμένο είδος διακοπών. 

Ενας στους τρεις ενθουσιάζεται με τις διακοπές ευεξίας όμως την τελευταία πενταετία μόλις ένας στους 4 κάνει τέτοιου είδους διακοπές.

Στην τάση του all in, το 46% έχει κάνει κράτηση τουλάχιστον ενός τέτοιου πακέτου την τελευταία 5ετία και το 48% το προτιμά.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»