WTTC- Travelport: 3,7% ετήσια ανάπτυξη στα επαγγελματικά ταξίδια μέχρι το 2027

27-04-17 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ετήσια ανάπτυξη 3,7% αναμένεται να καταγράψουν οι δαπάνες στα παγκόσμια επαγγελματικά ταξίδια μέσα στην ερχόμενη δεκαετία, σύμφωνα με νέα έρευνα της Travelport και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC).

Η μεγαλύτερη ανάπτυξη αναμένεται να καταγραφεί στις αναδυόμενες αγορές, με κορυφαία την Ασία-Ειρηνικό με αύξηση 6,2% ετησίως μέχρι το 2027.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι 10 χώρες με την ισχυρότερη πρόβλεψη ετήσιας ανάπτυξης των επαγγελματικών ταξιδίων, είναι οι ακόλουθες…

Στην Ασία, η Κίνα βρίσκεται στην πρώτη θέση με ετήσια ανάπτυξη 9,5% και ακολουθούν το Μιανμάρ (8,7%), το Χονγκ Κονγκ (8%), η Καμπότζη (7,4%) και η Ινδία (7,2%). Η Ρουάντα και το Γκαμπόν (από 8,5% η καθεμία) βρίσκονται στην πρώτη θέση στην Αφρική και ακολουθεί η Τανζανία με 7,9%.

Την περασμένη 5ετία, οι δαπάνες στα επαγγελματικά ταξίδια σημείωσαν μεγάλη ανάπτυξη σε ανερχόμενες αγορές (Κονγκό 32%, Κατάρ 25%, Αζερμπαϊτζάν 21% και Μοζαμβίκη 19%). Οι 8 από τις 20 ανερχόμενους προορισμούς επαγγεματικών ταξιδίων εισήγαγαν διευκολύνσεις στο καθεστώς visa.

Οι μεγαλύτερες αγορές επαγγελματικών ταξιδίων είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα, το Ην. Βασίλειο, η Γερμανία και η Ιαπωνία.

H έρευνα επισημαίνει ότι τα επαγγελματικά ταξίδια συχνά αποτελούν κινητήριο δύναμη στο συνολική ανάπτυξη της συμβολής των ταξιδίων και του τουρισμού στο εθνικό ΑΕΠ, καθώς οι εταιρίες συνεχίζουν να εντοπίζουν τρόπους ανάπτυξης νέων αγορών και μεγιστοποίησης των εσόδων τους. 

Όσον αφορά την ευρεία χρήση της τεχνολογίας από ταξιδιώτες και τις εταιρίες ταξιδίων, η έρευνα δείχνει ότι οι ταξιδιώτες στα επαγγελματικά ταξίδια επιθυμούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις στο κινητό τηλέφωνο καθώς και να έχουν πρόσβαση σε πληροφόρηση που αφορά το ταξίδι.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι