WTTC: Ο τουρισμός εισφέρει το 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ και της απασχόλησης

21-03-17 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Mία στις 10 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, 3,3% περισσότερες από το 2015, οφειλόταν στην τουριστική δραστηριότητα το 2016, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδίων, WTTC.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί επιπλέον την 6η συνεχή χρονιά κατά την οποία η βιομηχανία ταξιδίων και τουρισμού ξεπέρασε σε ρυθμούς ανάπτυξης την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με το Economic Impact Report 2017 του WTTC, η παγκόσμια βιομηχανία ταξιδίων και τουρισμού δημιούργησε 7,6 τρισ. δολάρια, αντιπροσωπεύοντας το 10,3% του παγκόσμιου ΑΕΠ εάν ληφθεί υπόψη ο άμεσος και έμμεσος αντίκτυπός της. 

Η βιομηχανία ταξιδίων και τουρισμού διατήρησε 292 εκατ. θέσεις εργασίας το 2016 και οι παγκόσμιες εξαγωγές επισκεπτών αντιπροσώπευσαν σχεδόν το 30% του συνόλου των παγκόσμιων υπηρεσιών εξαγωγών και το 6,6% του συνόλου των εξαγωγών. 

Oι περιοχές που είχαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη ήταν η Νοτιοανατολική Ασία (+8,3%), η Ν. Ασία (7,9%), η βορειοανατολική Ασία (+4,6%), η Ωκεανία (+4,4%), η Καραϊβική (+3,2%), η Β. Αμερική (+3,1%), η Μ. Ανατολή (+2,7%), η υποσαχάρια Αφρική (2,4%), η Ευρώπη (+1,6%) και η Λατινική Αμερική (+0,2%).

Οι εκτιμήσεις του WTTC για το 2017 κάνουν λόγο για ανάπτυξη 3,8% και δημιουργία 7,9 τρισ. δολάρια, δηλαδή χαμηλότερα σε σχέση με προηγούμενη πρόβλεψη. Η βιομηχανία αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη 3,9% κατά μέσο όρο ετησίως.

Μέχρι το 2027, περισσότερο από το 11% του παγκόσμιου ΑΕΠ θα συνδέεται με τη βιομηχανία ταξιδίων και τουρισμού και σε αυτήν θα απασχολούνται 380 εκατ. άνθρωποι.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google