Τουρισμός: Aυξημένες οι συναλλαγές στα Tax Free τον Ιούλιο

12-08-16 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Βελτίωση έδειξαν οι δείκτες του Tax Free Shopping τον Ιούλιο έναντι του Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Premier Tax Free, όπου ο αριθμός των συναλλαγών επέστρεψε σε θετικό πρόσημο, με αύξηση 5% έναντι της μείωσης 4% τον Ιούνιο. Μείωση έδειξε το σύνολο των Tax Free πωλήσεων της τάξης του 6%, βελτιώνοντας την κατάσταση από την μείωση του 12% τον Ιούνιο. 

Η μείωση των πωλήσεων οφείλεται στη συνεχιζόμενη μείωση των μέσων τιμών των συναλλαγών, κυρίως λόγω της μείωσης των δαπανών από τους Κινέζους τουρίστες και μια υποτονική αγορά στη Γαλλία. Οι αφίξεις των Κινέζων τουριστών στους μεγάλες ευρωπαϊκούς προορισμούς μειώθηκε κατά 7% τον Ιούλιο, αλλά συναλλαγές με Tax Free μόνο 3%. Ωστόσο, οι μέσες τιμές των συναλλαγών με Tax Free για αυτούς τους τουρίστες μειώθηκαν κατά 15 %. 

Από του 5 κύριους ευρωπαικούς προορισμούς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Ισπανία παρουσίασαν διψήφιο αριθμό αύξησης στις συναλλαγές με Tax Free, 16%, 19% και 23% αντίστοιχα. Παρά το γεγονός ότι κάθε μία από αυτές τις χώρες είχαν θετικές αποδόσεις και στο σύνολο των πωλήσεων, η Ιταλία και η Ισπανία παρουσίασαν επίσης μείωση στην κατά μέσο όρο αξία κάθε συναλλαγής 10% και 11%, αντίστοιχα. Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μία από τις λίγες χώρες που παρουσίασε αύξηση στον μέσο όρο της αξίας των συναλλαγών, ως αποτέλεσμα της υποτίμησης της λίρας,  μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το  Brexit.

Το τέλος του Ραμαζανίου συνέβαλε επίσης στο σύνολο των κερδών από συναλλαγές με Tax Free, με τις συναλλαγές από τουρίστες που προέρχονται από τα Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Κατάρ να αυξάνονται κατά  48%, 23%, 35% και 41%, αντίστοιχα. 

Ισραηλινοί & Ινδοί τουρίστες συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία.  Τον Ιούλιο, η αύξηση των συναλλαγών από Ινδούς τουρίστες ήταν 14% αυξημένα μετακινώντας τους από την 7η θέση που κατείχαν πέρυσι τον Ιούλιο, στην 4η θέση φέτος. 

Δείτε τις κορυφαίες αγορές προορισμών και προέλευσης τουριστών αναφορικά με τις αγορές tax free τον Ιούλιο...

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια