ΑΕΑ: Προς Ελλάδα οι περισσότερες νέες εποχιακές συνδέσεις το καλοκαίρι του 2016

19-02-16 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

H Eλλάδα και τα ελληνικά νησιά βρίσκονται ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς προορισμούς που αυτό το καλοκαίρι έχουν τη μεγαλύτερη αύξηση εποχιακών αεροπορικών συνδέσεων, εξυπηρετούμενων από μέλη της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αερομεταφορέων (ΑΕΑ).

Συνολικά, στην εξυπηρέτηση δρομολογίων σε όλο τον κόσμο, οι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς θα προσφέρουν το καλοκαίρι του 2016, (από τα τέλη Μαρτίου έως το τέλος Οκτωβρίου), 3,8% περισσότερες πτήσεις (συνολικά 1,76 εκατ.) και 5,5% περισσότερες αεροπορικές θέσεις (συνολικά 273,5 εκατ.), με το σύνολο των νέων δρομολογίων να ανέρχεται σε 254.

Εντός Ευρώπης συνολικά, προσφέρονται 200 νέα δρομολόγια. Οι αερομεταφορείς θα προσφέρουν 5,1% περισσότερες θέσεις σε ενδοευρωπαϊκά δρομολόγια και 3,4% περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις. Σε σύγκριση με πέρυσι, ο μέσος αριθμός θέσεων ανά αεροσκάφος σήμερα βρίσκεται στις 155, 3 θέσεις περισσότερες, αντιπροσωπεύοντας τη στρατηγική απόφαση που έλαβαν πολλοί αερομεταφορείς να διευρύνουν τη δυναμικότητα ανά αεροσκάφος/ πτήση.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί η Ένωση, εκτός από την Ελλάδα, οι χώρες με τις περισσότερες νέες εποχιακές συνδέσεις στην Ευρώπη για το καλοκαίρι του 2016 είναι η Ιταλία, η Ισπανία και η Σκωτία. Πολλά από τα νέα δρομολόγια που λανσάρονται αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη αντιπροσωπεύουν μη κομβικούς προορισμούς ή εξυπηρετούν τις αεροπορικές συνδέσεις προορισμών του εσωτερικού.

Η μεγαλύτερη αύξηση πτήσεων καταγράφεται στους μακρινούς προορισμούς (+6,7% πτήσεις σε 55 νέες διηπειρωτικές πτήσεις μεταξύ Ευρώπης και εξωτερικού). Ισχυρή ανάπτυξη δυναμικότητας έχει προγραμματιστεί για προορισμούς της Κ. Αμερικής (31,1%) και την περιοχή της Καραϊβικής (14%). Οι ΗΠΑ και η Κίνα καταγράφουν επίσης διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης πρόσθετης δυναμικότητα για το καλοκαίρι του 2016. Ωστόσο, η προσφορά πτήσεων για Βραζιλία και Ιαπωνία δεν παρουσιάζει διεύρυνση.

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο