Χανιά: Τα εξώφυλλα βινυλίων γίνονται έργα τέχνης στο Μεγάλο Αρσενάλι

05-08-25 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια ξεχωριστή έκθεση που συνδέει τη μουσική με τις εικαστικές τέχνες φιλοξενείται αυτόν τον Αύγουστο στα Χανιά. Το Μεγάλο Αρσενάλι – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου ανοίγει τις πόρτες του στην έκθεση «Εικαστικά Τετράγωνα σε Μουσικούς Κύκλους» (Artistic Squares in Musical Circles), η οποία παρουσιάζει δεκάδες εμβληματικά εξώφυλλα βινυλίων, από την ελληνική και τη διεθνή δισκογραφία.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τιμητικά αφιερώματα σε δίσκους των Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και πασίγνωστα εξώφυλλα που ταξίδεψαν στον χρόνο και άφησαν εποχή. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς η μουσική έμπνευση μεταφράστηκε σε οπτικές αφηγήσεις μέσα από φωτογραφίες, ζωγραφική, γραφιστική και πρωτότυπα εικαστικά έργα.

Η έκθεση προσφέρει ένα ταξίδι στη μνήμη και τις αισθήσεις: για όσους έζησαν την εποχή των βινυλίων, τα εξώφυλλα ξυπνούν μουσικές εμπειρίες μιας άλλης εποχής· για τους νεότερους, που μεγάλωσαν με Spotify και YouTube, είναι μια πρόσκληση γνωριμίας με τη γοητεία του αναλογικού ήχου και της εικαστικής δημιουργίας που συνόδευε τους δίσκους.

Η έκθεση, που διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, θα διαρκέσει έως τις 21 Αυγούστου 2025, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν όχι μόνο τα εικαστικά διαμάντια της δισκογραφίας, αλλά και τις αισθητικές τάσεις που χαρακτήρισαν διαφορετικές δεκαετίες στη μουσική και στην τέχνη.

διαβάστε ακόμα

A.Φιορεντίνος | Ελλάδα πιο φιλική στους τουρίστες με επενδύσεις 380 εκατ. ευρώ σε υποδομές
Προβολή της Πάρου, της Σύρου και της Κιμώλου στην Ολλανδία
Εκδήλωση | «Το μέλλον και το παρόν της κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο»
2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ελληνικού “Έλλη Αλεξίου” | Γέφυρα αλληλεγγύης με τη Σίκινο την 28η Οκτωβρίου
SEAJETS | Aπό το Μαντούδι στις Σποράδες και τον Βόλο και τον Οκτώβριο
Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία της Ευρώπης είχαν το καλοκαίρι αύξηση κρατήσεων και πρόσθετων εσόδων
WTTC: Έλλειψη 43 εκατ. εργαζομένων στον Τουρισμό έως το 2035
Ο «Φάρος» ρίχνει... φως στον πρώτο εθνικό super-computer
British Airways | 850.000 θέσεις προς Ελλάδα το 2025, ενισχύοντας τη χειμερινή περίοδο
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση IFTM Top Resa στο Παρίσι