Διαδρομή που καταλήγει στην Αμφίπολη παρουσιάζει στην Ολλανδία ο Οργανισμός προ του Άθω

28-09-14 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια νέα τουριστική διαδρομή παρουσίασε ο προ-αθωνικός Οργανισμός Τουρισμού σε αποστολή της ολλανδικής εφημερίδας «Reformatorisch Dagblad», που επισκέφθηκε το «τρίτο πόδι» της Χαλκιδικής από τις 24 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Η παρουσίαση αφορούσε την πολιτιστική, ιστορική και φυσιολατρική διαδρομή από τον Ιερό Άθωνα μέχρι την Αμφίπολη, η οποία διασχίζει τη διώρυγα του Ξέρξη, το Ιερό της αρχαίας Ουρανούπολης, την αρχαία Άκανθο, τα αρχαία Στάγειρα και καταλήγει στην Αμφίπολη.

Η διαδρομή εντάσσεται στο πρόγραμμα με τίτλο «Τόξο Πολιτισμού και Ιστορίας εις τόπον ευειδή», που περιλαμβάνει συγκεκριμένες θεματικές περιηγήσεις, συνδέοντας το ιστορικό με το θρησκευτικό παρελθόν της περιοχής, η οποία «δένεται» πολιτιστικά με τέσσερα ιστορικά και φυσικά αξιοθέατα: το Άγιο Όρος, τη διώρυγα του Ξέρξη - του μοναδικού περσικού αποτυπώματος στην Ευρώπη, τα αρχαία Στάγειρα και τα οθωμανικά Σιδηροκαύσια, χώρους για τους οποίους ο επισκέπτης μπορεί να βρει πληροφόρηση στη σελίδα www.mountathosarea.org.

Οι δημοσιογράφοι που προσκλήθηκαν στην περιοχή από γραφείο Ε.Ο.Τ. Ολλανδίας, αφού περιηγήθηκαν σε θρησκευτικά μνημεία της Αρναίας και της Μεγάλης Παναγίας, επισκέφθηκαν το Άγιον Όρος, όπου για τρεις ημέρες φιλοξενήθηκαν σε Σκήτες και Ιερές Μονές, ακολουθώντας μέρος του ειδικού προγράμματος με τίτλο «Ταξιδεύοντας στο Άγιον Όρος». Στη συνέχεια επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς χώρους γύρω από την Ουρανούπολη, ξεναγήθηκαν στα αρχαία Στάγειρα και κατέληξαν στην Αμφίπολη, ώστε να εντρυφήσουν σε αυτό που ονομάζεται ιστορική αλληλουχία και σπουδαιότητα.

Η διαδρομή της Αμφίπολης και στις Βρυξέλλες

Η διαδρομή θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά στην ολλανδική αγορά μέσω της εν λόγω εφημερίδας, η οποία είναι καθημερινής κυκλοφορίας και εξειδικεύεται σε θέματα θρησκείας, ιστορίας και πολιτισμού, ενώ σε έναν περίπου μήνα θα προβληθεί στις Βρυξέλλες, όπου, μεταξύ άλλων, θα προταθεί ως ξεχωριστό τουριστικό πακέτο σε εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, οι οποίοι θα κληθούν να την ακολουθήσουν.

 

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού