Η 6η Art Thessaloniki αγκαλιάζει τους νέους καλλιτέχνες

08-10-22 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η 6η Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, έρχεται για να δώσει και φέτος δυναμικά το παρόν στα Ευρωπαϊκά εικαστικά δρώμενα, από τις 3 έως και τις 6 Νοεμβρίου.

Το ετήσιο εικαστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης που το 2021 κατάφερε, εν μέσω πανδημίας, να συγκεντρώσει πάνω από 20.000 επισκέπτες και φιλότεχνους από όλο τον κόσμο, περιλαμβάνει την παρουσίαση Γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικά αφιερώματα, ομιλίες και παράλληλες δράσεις. Φέτος, ο τιμώμενος καλλιτέχνης είναι ο Γιώργος Ζογγολόπουλος.

Τι κάνει την Art-Thessaloniki International Fair ξεχωριστή;

Ακριβώς μέσα στην πολιτιστική καρδιά της πόλης  που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό των Βαλκανίων και όχι μόνο, δίπλα στην πολυσύχναστη παραλία της Θεσσαλονίκης και τον Λευκό Πύργο, η Art Thessaloniki προσελκύει μεταξύ άλλων ταξιδιώτες υψηλού επιπέδου και μάλιστα από προορισμούς που δεν περιλαμβάνονται στις βασικές μας αγορές, όπως είναι για παράδειγμα το Μονακό.

Η Art Thessaloniki αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία επένδυσης καθώς είναι το μεγαλύτερο ευρέως αναγνωρισμένο πολιτιστικό γεγονός στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και διαθέτει αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για το κοινό και την απήχησή του. Οργανώνεται από τον ιδρυτή και Καλλιτεχνικό Διευθυντή Παντελή Τσάτση και από μία ομάδα με μακρόχρονη εμπειρία, ενώ προσφέρει, επιπλέον, ειδικές ευκαιρίες για ανερχόμενους και ανεξάρτητους καλλιτέχνες.

Οι νέοι καλλιτέχνες στην Art Thessaloniki

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ) σε συνεργασία με την Art Thessaloniki, έχει καθιερώσει τα βραβεία MATAROA για 10 επιλεγμένους νέους καλλιτέχνες, έως 33 ετών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τη δουλειά τους σε ατομικά περίπτερα booths, ύστερα από προκήρυξη διαγωνισμού βράβευσης, στην οποία θα δοθούν τρία χρηματικά βραβεία. 

Επίσης, για πρώτη φορά η Art Thessaloniki καλεί ανεξάρτητους καλλιτέχνες χωρίς ηλικιακή δέσμευση να συμμετάσχουν σε ατομικά περίπτερα. Μία εξ αυτών των καλλιτεχνών, είναι η κα Εμμανουέλα Λιάγκου, η οποία έχει συναρπάσει τον καλλιτεχνικό κόσμο με τα έργα της αλλά και με την ευαίσθητη ματιά της σε ποικίλα ζητήματα της καθημερινής ζωής, που εμπίπτουν στην ανθρωπιά και στην τρυφερότητα των πλασμάτων της φύσης. Στη φωτογραφία, διακρίνεται λεπτομέρεια από το έργο της Donkeys, το οποίο και θα εκτίθεται στο περίπτερο 48Ι των ανεξάρτητων καλλιτεχνών.

Σημειώνεται ότι η κα Λιάγκου, είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του εργαστηρίου Ιωάννη Φωκά, ενώ έχει λάβει μέρος σε διεθνείς εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις: Αrtforum Gallery, Θεσσαλονίκη (2014),  EPsilon Art Gallery στο Λουτράκι το 2017 και διαδικτυακή έκθεση το 2020.

 

 
 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ