Άνεμος Λευτεριάς στον Βόλο

20-06-21 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την 1η Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος του Βόλου η μουσικοθεατρική παράσταση Άνεμος Λευτεριάς, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821.  

Πρόκειται για ένα πολυθέαμα λόγου, μουσικής και χορού, ένα δοξαστικό επετειακό που φωτίζει εμβληματικές στιγμές του ’21 και αποκτά σταδιακά πανηγυρικό χαρακτήρα, παραμένοντας σε διαρκή συνομιλία με τους σημερινούς Έλληνες.

Η γενναία ιστορία ενός λαού που πάλεψε για την ελευθερία του ζωντανεύει μέσα από τα απομνημονεύματα των ίδιων των αρχηγών του Αγώνα, τα διηγήματα και τα ποιήματα των λογοτεχνών, όπως ο Παλαμάς και ο Παπαδιαμάντης. Επιπλέον, μέσα από τις φωνές καταξιωμένων ηθοποιών και τραγουδιστών της παράστασης, ο Ρήγας Φεραίος, ο Μακρυγιάννης, ο Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα, ο Ανδρούτσος, ο Σολωμός και άλλες σημαντικές προσωπικότητες της εποχής, εξιστορούν όσα οραματίστηκαν και έζησαν.

Η σκηνογραφία μέσω προβολών ειδικά σχεδιασμένων με πίνακες, πορτρέτα αγωνιστών, χειρόγραφα και χάρτες μεταφέρει τους θεατές στην εποχή του Αγώνα.

Αγαπημένα δημοτικά τραγούδια για την κλέφτικη ζωή και τον Αγώνα συνδυάζονται και εναλλάσσονται με συνθέσεις κορυφαίων συνθετών, με τη συμμετοχή και της τοπικής χορωδίας. Το πολυθέαμα συμπληρώνεται από τοπικό χορευτικό συγκρότημα που θα γεμίσει τη σκηνή με χρώμα από τις παραδοσιακές φορεσιές του. Με τη σύμπραξη του τοπικού χορευτικού συγκροτήματος ή και της χορωδίας, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, και την ένταξή τους στον κορμό της μουσικοθεατρικής παράστασης επιδιώκεται η ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην εκδήλωση μνήμης δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να θυμηθεί το παρελθόν και να προσδιορίσει το μέλλον του. 

διαβάστε ακόμα

Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού
Δήμος Χανίων: Διαγωνισμός για παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών
Μάιος, μήνας εκδηλώσεων για την Κατερίνη
Kronion Trail race στο Λασίθι Κρήτης