Digital Nomads Observatory: Ο Πρώτος Φορέας στην Ελλάδα για τη Μελέτη του Ψηφιακού Νομαδισμού

29-01-21 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέρα με τη μέρα οι ψηφιακοί νομάδες βρίσκονται όλο και περισσότερο στο επίκεντρο της προσοχής ως ένας τρόπος ζωής ο οποίος, από εξαίρεση, προβλέπεται να γίνει ο κανόνας στον τρόπο που ζουν, εργάζονται και ταξιδεύουν οι άνθρωποι ανά την υφήλιο.

Το Παρατηρητήριο για τη Μελέτη των Ψηφιακών Νομάδων – Digital Nomads Observatory (digitalnomadsobs.org) στοχεύει ακριβώς να μελέτη και την προώθηση του κινήματος των ψηφιακών νομάδων και πιο συγκεκριμένα τον τρόπο ζωή και τις συνήθειες του ψηφιακού νομαδισμού, τη μετατροπή μιας πόλης σε κέντρο προσέλκυσης ψηφιακών νομάδων, καθώς και τη διερεύνυση των προοπτικών και των προκλήσεων (είτε είναι οικονομικές, κοινωνικές, νομικές, πολιτισμικές, διπλωματικές ή τεχνολογικές) από την αύξηση αυτών των ομάδων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη μελέτη και τις προοπτικές στον κλάδο του τουρισμού και πώς οι τουριστικοί προορισμού μπορούν να επωφεληθούν από τους ψηφιακούς νομάδες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Παρατηρητηρίου κ. Ραφαήλ Κουδούνη, «οι Digital Nomads είναι οι αυριανοί εργάτες της ανθρωπότητας, αυτοί που αναζητούν συνέχεια το καινούριο, το άγνωστο, το δυσεύρετο. Στο ταξίδι μας αυτό, της μελέτης και της προώθησης αυτού του τρόπου ζωής, βλέπουμε τις πόλεις ως στάσεις, την δουλειά ως τρόπο αυτό-ολοκλήρωσης μέσα σε ένα ευρύτερο περιβάλλον παγκοσμιοποιημένης αντίληψης, και την κοινωνικοποίηση ως εργαλείο μόρφωσης μέσα σε ένα ευρύτερο open-source κόσμο».

Σημειωτέον ότι το Παρατηρητήριο έχει ήδη συνάψει συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς σε διάφορες πόλεις, μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος, η Αθήνα και το Τελ Αβίβ, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η ανακοίνωση νέων συνεργασιών.

Η εκπόνηση του συνόλου των ερευνών, των μελετών και η εξαγωγή των αντίστοιχων συμπερασμάτων σχετικά με το κίνημα των ψηφιακών νομάδων γίνεται από ομάδα έρευνας εντός του Παρατηρητηρίου, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Μάνος Τεχνίτης, δικηγόρος LL.M., MSc.

Ένας από τους άξονες λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Ψηφιακών Νομάδων είναι η λειτουργία δεξαμενής σκέψης (Think Tank), μέλη της οποίας αποτελούν επιστήμονες και επαγγελματίες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Τέλος ανάμεσα στις δράσεις του Παρατηρητηρίου σύμφωνα με το καταστατικό του συμπεριλαμβάνονται:

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο