CANTO Human Voice Festival: Ένα διεθνές πρωτότυπο φεστιβάλ στη Ρόδο τον Σεπτέμβριο

15-07-20 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την CANTO HUMAN VOICE FESTIVAL RHODES AMKE πρόκειται να διοργανώσει στο νησί της Ρόδου το CANTO Human Voice Festival με στόχο να αποτελέσει ένα μεγάλο και σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για το νησί.

Το CANTO Human Voice Festival – RHODES είναι ένα διεθνώς πρωτότυπο φεστιβάλ που έχει ως πυρήνα του τον άνθρωπο, την φωνή του και την τέχνη του τραγουδιού με κεντρικούς άξονες συναυλίες και παραστάσεις φωνητικής μουσικής από όλο το φάσμα της φωνητικής τέχνης: opera, κλασσικό τραγούδι, παραδοσιακή φωνητική τέχνη, ιερό τραγούδι, σύγχρονη φωνητική έκφραση, εκπαιδευτικά προγράμματα, master classes και εργαστήρια πάνω στην ανθρώπινη φωνή και την τέχνη του τραγουδιού. Θα διεξάγονται από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και θα είναι ανοικτά προς το κοινό, με διαλόγους και ανοιχτές συζητήσεις πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την φωνητική τέχνη και την συνεισφορά της σε όλους τους τομείς της ζωής.

Εξυπηρετεί επίσης την επαφή και γνωριμία των επισκεπτών με την ιστορία των χώρων που θα διεξάγονται οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Με αυτό τον τρόπο, το CANTO Human Voice Festival της Ρόδου ως ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ, δίνει στο νησί την ευκαιρία να αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς με την καλλιτεχνική δημιουργία της Ευρώπης, αναβαθμίζει το τουριστικό του προϊόν συνδέοντας το με την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση βασισμένη στο πανανθρώπινο μέσο, την φωνή, και αναδεικνύει το ποιο ισχυρό στοιχείο της Ρόδου, από την αρχαιότητα έως σήμερα, την πολυπολιτισμικότητα και την συνύπαρξη.

Το CANTO Human Voice Festival της Ρόδου έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί από τις 5 έως τις 12 Σεπτεμβρίου. Κάνει την έναρξη του με μια σπουδαία έκθεση αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας και συνεχίζει με μια σειρά εκδηλώσεων – ύμνο στη φωνή και στο τραγούδι, με συναυλίες κλασσικής και παραδοσιακής φωνητικής μουσικής, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους, εκπαιδευτικούς, οικογένειες και επισκέπτες του νησιού.

Η εν λόγω δράση, πρόκειται να διεξαχθεί από τις 5 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου 2020 . Δεδομένης όμως της τρέχουσας συγκυρίας με την εξάπλωση του COVID 19, είναι δυνατή η μετάθεση της εντός του χρονικού πλαισίου των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2020 καθώς και τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2021.

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά