Μας ενδιαφέρει ο τουρισμός στις εκλογές της 26ης Μαΐου; Άγνωστο παραμένει το ωράριο λειτουργίας στα Μουσεία

15-05-19 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άγνωστο παραμένει ακόμα το πώς θα λειτουργήσουν την Κυριακή, 26 Μαϊου, ημέρα διεξαγωγής των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών και των Ευρωεκλογών, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας.

Η καθυστέρηση ενημέρωσης για τον τρόπο λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, μόλις 10 ημέρες πριν τις κάλπες, και σε μια περίοδο κατά την οποία η τουριστική κίνηση στη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα ταξιδιωτικά προγράμματα των ξένων τουριστών στη χώρα μας.

Ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία στην Ελλάδα δέχονται συνεχώς ερωτήματα για το ζήτημα, το οποίο τινάζει στον αέρα τα ταξιδιωτικά σχέδια των επισκεπτών της χώρας την ημέρα των εκλογών σε πολιτιστικά αξιοθέατα για τα οποία φημίζεται η χώρα μας στο εξωτερικό. Μόνο το Μουσείο της Ακρόπολης έχει ανακοινώσει ότι θα κλείσει στις 15.00.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, απέστειλε την περασμένη εβδομάδα επιστολή προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Στρατή, με την οποία ζητεί διευκρινίσεις για το θέμα, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει μέχρι τώρα ενημέρωση, ώστε να ενημερωθούν οι τουριστικοί επαγγελματίες και να αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία των επισκεπτών.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει στην επιστολή: «Παρακαλούμε να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν ήδη προγραμματισμένες επισκέψεις γκρουπ τουριστών για τις ημερομηνίες αυτές και για αυτό το ελάχιστο που θα πρέπει να προβλεφθεί είναι η λειτουργία των Μουσείων και των Χώρων με ωράριο που να διευκολύνει μεν τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία αλλά και να μην αποκλείσει τις επισκέψεις των τουριστών. Θεωρούμε αδιανόητη την πιθανότητα πλήρους παύσης λειτουργίας των Αρχ. Χώρων και των Μουσείων».

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»