Moptil: Μια μοναδική διαδραστική και βιωματική εμπειρία στην αρχαιότητα

06-02-19 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η εταιρεία Moptil, είναι μια εταιρεία ανάπτυξης καινοτόμων Εφαρμογών Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας, με σκοπό την ανάδειξη των Μνημείων Πολιτισμικής Κληρονομιάς, όπως ήταν πιθανώς στην Αρχαιότητα. Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει σε τουρίστες, μαθητές και εραστές της Ιστορίας μια διαδραστική και βιωματική εμπειρία εμβύθισης στον Αρχαίο, Εικονικό κόσμο. Οι εφαρμογές αυτές είναι το αποτέλεσμα της αγαστής διαδικασίας συνεργασίας Αρχαιολόγων, 3D artists, προγραμματιστών, γραφιστών, ζωγράφων και επαγγελματιών άλλων ειδικοτήτων. Ο χρήστης της εφαρμογής έχει την δυνατότητα να οπτικοποιήσει τα μνημεία όπως ήταν στην αρχαιότητα δηλ., με χρώματα, αγάλματα και αρχαίους ανθρώπους. 

Η Moptil μέχρι σήμερα έχει ενοικιάσει τα τάμπλετ και τα γυαλιά VR της με τις εφαρμογές της, σε πάνω από 120.000 τουρίστες και μαθητές. Σύντομα οι εφαρμογές της εταιρείας θα πάρουν έναν πιο εκπαιδευτικό χαρακτήρα και θα δημοσιευθούν στο Appstore και GooglePlay με στόχο να καταστούν προσβάσιμες από εκατομμύρια κόσμο. 

Η εταιρεία βραβεύτηκε το 2016 ως η καλύτερη Start Up της Ελλαδας στον Τουρισμό και Πολιτισμό (Papastratos Awards), το 2017 βραβεύτηκε από την Ε.Ε από το πρόγραμμα (EYE) ως μια από της πιο καινοτόμες εταιρείες στην Ευρώπη, ενώ το 2017 βραβεύτηκε από την TUI ως μία από της τέσσερις καλύτερες προμηθεύτριες εταιρείες. Επιπλέον, το 2018 η Διεθνής εταιρεία Amadeus επέλεξε να προσκαλέσει την Moptil ως το καλύτερο παράδειγμα Νέων τεχνολογιών στο Booth της στην έκθεση ITB. Τέλος το 2018 η Ε.Ε προσκάλεσε τιμητικά την Moptil να παρουσιάσει την ιδέα της σε Ευρωπαϊκούς φορείς από την Οικονομία Δημιουργικότητας (Creative Economy), ως ένα από τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα.

Το 2018 η εταιρεία υπέγραψε συμβόλαιο με το Ισπανικό Δημόσιο προκειμένου να δημιουργήσει τις μοναδικές της VR και AR εμπειρίες σε αρχαιολογικούς και Ιστορικούς χώρους όπως το Μουσείο και το Ρωμαικό Φόρουμ της Καρθαγένης και το λιμάνι της Σαντα Κρουζ της Τενερίφης.

Στα πλαίσια ανάπτυξης της εταιρείας στο εξωτερικό στους τομείς της Εκπαίδευσης και του Τουρισμού η εταιρεία έχει συστήσει ένα Συμβουλευτικό Όργανο από ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία όπως ο Κος. Μιχ. Μαυρόπουλος (επιχειρηματίας και πρωην Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Μεσογείου της TUI Destination Experiences), η Κα. Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου (Εκτελ. Αντιπρόεδρος του Ι.Μ.Ε), ο Καθ. Παν. Βαλαβάνης (καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας και πρωην Πρόεδρος της Αρχαιολ. Σχολής Αθηνών), η Επίκουρος Καθηγήτρια Μαρία Ρούσου (διαδραστικά συστήματα στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) και ο Κος Τάσος Φλάμπουρας Σύμβουλος σε θέματα Creative Entertainment. 

Το όραμα της Moptil είναι να καταφέρει να κάνει μέσα από τις εμπειρίες που δημιουργεί, τις νέες γενιές να αγαπήσουν τα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 

διαβάστε ακόμα

Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023